| YLEINEN - ALLMÄN

Djursholms kulturpersonligheter presenteras på seminarium i Grankulla

Två villakulturer träffas, Djursholm och Grankulla, i Grankulla stadshus tisdag 26.9 kl. 18


Som en del av Grankullas Finland 100 årsjubileum presenterar Samfundet Djursholms Forntid och Framtid Djursholms kulturpersonligheter i Grankulla. Föredrag av bl.a. Lars von Stedingk om familjen och adelsätten von Stedingk och dess anknytning till Finland samt Ingrid Dyhlén-Täckman , som berättar om en av Djursholms största kulturpersonligheter Elsa Beskow. Författaren, sagoförfattaren, illustratören och konstnären Beskow var bosatt i Djursholm och bodde i Villa Ekeliden. Elsa och hennes make Natanael Beskow var framträdande personligheter i kulturlivet i den då unga villastaden tillsammans med bl.a. kompisitören Alice Tegnér. I Djursholms centrum ligger Elsa Beskows torg, där det finns en liten bronsstaty föreställande Beskow.

Seminariet är en del av samfundets utställning Kulturpersonligheter i Djurshulm då och nu, som visas i galleriet i Grankulla stadshus 25.9.-22.10.2017
Seminariet förs på svenska. Fritt inträde både till seminariet och utställningen. Mera information: www.grankulla.fi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *