| URHEILU - IDROTT

Jalkapallo saa uuden hallin

Laskettelurinteen ja jäähallin väliselle tekonurmikentälle rakennetaan parhaillaan ylipainehallia. Hallin rakentaa vastaperustettu yhtiö Ab Granifield Oy ja projekti maksaa 1,5 miljoonaa euroa.

Kaivinkone siirtää maata täyttä vauhtia kuorma-auton lavalle. Työtä seuraa Jan Sten, Grankulla IFK Jalkapallon puheenjohtaja.
– Uusi halli on huipputärkeä projekti, se antaa meille paremmat harjoitteluolosuhteet talvisin. Tähän asti olemme pelanneet lämmitetyllä kentällä ja talvella lumi ja jää ovat vaikeuttaneet harjoittelua, sanoo Sten.

Tekonurmikenttää on lämmitetty kaukolämmöllä jonka kaupunki on maksanut, mutta viime talvena sitä lämmitettiin jäähallin ylijäämälämmöllä. Lämpöä ei saatu riittävästi ja lopputulos oli se, että päätettiin rakentaa ylipainehalli.
Jan Sten odottaa innolla päivää jolloin pelaaminen uudessa hallissa voi alkaa. Juuri nyt pelataan keskuskentällä, EBK-Honka Areenalla Espoossa sekä Solvallassa.
– Pelaamme syksyllä noin 200 ottelua kaikissa ikäluokissa. Kaikkiaan Grankulla IFK Jalkapallolla on 700 pelaajalisenssiä, sanoo Sten.
Nyt kun voidaan pelata säästä riippumatta, Jan Sten toivoo, että se houkuttelee uusia pelaajia ja vaikuttaa suorituskykyyn positiivisesti.

Hallia on nyt rakennettu kesäkuun puolivälistä lähtien. Laskettelurinteen ja jäähallin väliseltä alueelta on kaivettu pois maata ja maamassat on sijoitettu laskettelurinteelle, jossa ne vähitellen tasoitetaan. Juuri nyt kentän ympärillä on meneillään valutyöt ja hallin perustusten pitäisi olla valmiina lokakuun lopussa.
– Valamme kentän ympärille sokkelirenkaan johon kangas kiinnitetään, niin ettei se lennä tiehensä. Nyt tehdään pohja ja sitten kupla tulee sen päälle, selittää Sten.

Nyt valettavan sokkelin korkeus vaihtelee 70 senttimetrin ja 6 metrin välillä ja se muodostaa kentän reunat. Sitten pohjalle asetetaan tekonurmi. Hallin ulkomitat ovat 101 x 74 metriä ja kentän koko tulee olemaan 95 x 63 metriä.
Hallissa ei ole pukuhuonetta, joten jatkossakin käytetään jäähallin pukuhuonetta.

Jalkapalloseura on perustanut yhtiön Ab Granifield Oy, joka omistaa ylipainehallin. Yhtiötä johtaa sataprosenttisesti Grankulla IFK Jalkapallo ry. Yhtiö vuokraa tontin kaupungilta viisitoistavuotisella vuokrasopimuksella.

Koko projekti maksaa 1,5 miljoonaa euroa. Kaupunki on taannut 1,1 miljoonaa ja luvannut laittaa yhtiöön 250 000 euroa jos seura itse kerää 100 000 euroa.
Ylipainehallin pitäisi olla valmis 1. joulukuuta, jolloin hallissa potkaistaan ensimmäinen pallo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *