| KOLUMNI -

Kesä ja kuntavaalit ovat takanapäin

Politiikan näkyvyyttä ja koko kevään hallinnutta vaalihumua ei voinut olla huomaamatta varmaan kukaan kauniaislainen. Yhdeksän eri poliittista puoluetta kosiskelivat äänestäjiä omilla vaaliohjelmillaan.
Nyt on sitten valituilla lupausten lunastamisen aika! Kauniainen on kooltaan pieni ja väkiluvultaankin vielä kohtuullinen. Täällä on kuntalaisten helppo saada yhteys päättäjiin ja esittää näkemyksiään asioiden hoitamisessa. Näin ainakin toivon jatkuvan omalta osaltani puolin ja toisin. Valtuutettujen ja varavaltuutettujen luottamustehtävät löytyvät kaupungin sivuilta kohdasta ”päätöksenteko”.
Kauniainen on tunnettu hyvistä kouluistaan ja lukioistaan ja niiden vetovoima on pysynyt hyvänä. Kauniaisten lukion ja yläkoulun pitkäaikaisena rehtorina toivon, että koulut saavat edelleen riittävät resurssit toimintojensa kehittämiseen. Esitin jo 90-luvun lopulla lukioiden osalta, että ne yhdistettäisiin, mutta ajatus ei vielä silloin saanut tuulta alleen. Nyt on kuitenkin mielestäni aika ottaa asia uudelleen esille. Molempien lukioiden rehtoritkin esittivät yhdistämistä takavuosina. Siirretään lukioiden toiminta Kasavuoren koulukeskukseen ja yläkoulut voivat siirtyä Svenska Skolcentrumiin tai toisinpäin. Lukioiden rinnalle voidaan anoa oikeudet perustaa kansainvälinen IB-lukio. Meillä on paljon nuoria, jotka varmaan hakeutuisivat perustettavaan erityislukioon.
Toinen meille kuntalaisille tärkeä asia on sosiaali- ja terveyspalveluiden saaminen lähipalveluina. Kokoomuksen tekemän valtuustoaloitteen pohjalta selvitetään tällä hetkellä Kauniaisten sote-palveluiden ulkoistamista. Tulevan maakuntahallinnon puitteissa Kauniaista tuskin katsotaan riittävän isoksi saamaan omaa laajaa sote-keskusta. Villa Bredan palvelukeskuksen valmistuttua sen toiminnan voisi toteuttaa saman ulkoistamisperiaatteen mukaisesti. Suomessa on jo useita hoiva-alan yrityksiä, jotka ovat näyttäneet kykynsä ja saaneet hyviä tuloksia aikaan. Nykyiset työntekijät siirtyisivät tietenkin uuden toimijan tehtäviin.
Kirjoittelen mietteitäni muilta toimialoilta sitten seuraavassa kolumnissani!
Hyvää Syksyn alkua!
Tapani Ala-Reinikka
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *