| KOULUT - SKOLAN

Maan vanhin taidekoulu täyttää vuosia

Kauniaisten kuvataidekoulu täyttää ensi vuonna 40 vuotta ja juhlii taidenäyttelyin, avoimin ovin ja kaikenlaisin tempauksin.
– Linkitämme juhlintamme myös Suomen 100-vuotisjuhlaan, jota juuri silloin on vietetty, sanoo rehtori Hannamaija Heiska.

Kuvataidekoulu, jolla on vuosittain lähes 200 oppilasta, elää juuri nyt intensiivistä aikaa kun se valmistautuu juhlintaan ja juhlanäyttelyyn, joka pidetään Uudessa Paviljongissa ja kaupungintalolla. Koulu pitää juhlavuonna myös avoimet ovet ja kutsuu päättäjät työpajoihinsa.

Kuvia Metamorfoosi-hyönteisiä kasvijätteestä näyttelystä.
– Kuvataidekoulun toiminta tulee näkymään ja se on hienoa, toteaa Heiska.
Koulun kaikki opettajat ovat taiteilijoita tai kuvaamataidon opettajia. Hannamaija Heiska on keraamikko ja koululla on juuri kunnostettu keramiikkapaja ja uutuuttaan hohtava keramiikkauuni. Kuvataidekoulun tilat ovat ilmavat ja valoisat ja sieltä on näköala puitten yli Kauniaisten keskustaan.
Erityisen ylpeä Hannamaija Heiska on siitä, että kuvataidekoulussa tehtyjä töitä nostetaan esiin kaupungilla. Nuorten töitä on muun muassa uimahallissa ja viime keväänä koulun oppilaat maalasivat kauppakeskuksen edessä olevan aidan. Kuvataidekoulun nuorin oppilas on nelivuotias ja vanhin lähes 20. Koulu perustettiin 1978, se on maan vanhin, ja antaa taitoja ja valmiuksia eri taidesuuntausten jatko-opintoihin. Opetus tapahtuu suomeksi ja ruotsiksi ja koulu, jota ylläpitää kannatusyhdistys, saa tukea kaupungilta. Jäsenmaksut käytetään vapaa-oppilaspaikkojen kustantamiseen.

– Vapaaoppilaspaikoille on tarvetta ja tasa-arvo on koululle tärkeää. Tähän asti kaikki, jotka ovat anoneet vapaaoppilaspaikkaa, ovat sen saaneet, mutta nyt hakijoita on enemmän kuin ennen, sanoo Heiska.
Kuvataidekoulu haluaa olla myös yleishyödyllinen toimija ja koulussa on mahdollista järjestää syntymäpäivätyöpajoja. Yrityksille järjestetään jatkokoulutusta ja päiväkodit ja koulut voivat saada tukea taideopetukseensa.
– Toivomme myös että koululuokat vierailisivat täällä. Jos koulumme saa lisää tilaa, voimme järjestää enemmän kursseja. Se, mistä näitä lisätiloja voisimme saada, on vielä epävarmaa, toteaa Heiska.
Lähimpänä on vuorossa syyslomakurssi kaikenikäisille koululaisille 16.-20.10. Teemana on Ihmemaa –Taikametsä. Ihmemaan suuri maja rakennetaan kuvataidekoulun luokkahuoneeseen. Sitten kurssilaiset ideoivat majan asukkaat ja valmistavat veistoksia taikametsään. Ihmemaassa on myös varjoteatteri, joka toteutetaan liike- ja äänityöpajassa. Lopuksi oppilaat syventyvät valomaalaukseen, jossa kuvataan valon liikettä pitkällä valotustekniikalla.
Niiden, jotka haluavat olla mukana ja rakentaa valon ja varjojen metsää, pitää ilmoittautua 6.10. mennessä täyttämällä lomakkeen koulun kotisivuilla www.kauniaistenkuvataidekoulu.fi. Lisätietoja antaa Ann-Christine Träskelin puh. 045 1314580.
Käännös:Sirkku Vepsäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *