| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Orava mainostaa kannabista

Teksti ”laillistakaa”, kuva oravasta piippu suussa ja toinen miehestä piippuineen suojatiellä. Kuvat ja tekstit ovat skeittipuistossa Kauniaisissa.

Eläkkeellä oleva rehtori Paavo Kokkala on seurannut kuvia jo pidemmän aikaa.
– Ne olivat täällä jo keväällä ja silloin soitin kaupungin ylläpito-osastolle. Soitin myös nuorisopalveluihin. Ne lupasivat tehdä jotain, mutta nyt on syksy ja kuvat ovat vielä siellä, sanoo Kokkala.
Hän oli 17 vuotta rehtorina Espoon yhteislyseossa ja eivätkä kuvat ole hänelle vieraita.
– Koulussa kuvat kannabiksesta ovat kiellettyjä. Jos jollain on t-paita jossa on sellainen kuva, sen joutuu ottamaan pois, sanoo Kokkala.

Hänen mielestään on irvokasta, että puistossa jossa liikkuu kaikenikäisiä lapsia, on kuvia kannabiksesta. Kuvat ovat matalalla. Yhdessä kuvassa on piippua polttava orava. Se vaikuttaa melkein kuin kaupungin mainokselta, koska myös Kauniaisten vaakunassa on orava.
– Monet vanhemmat eivät tiedä mitä kuvat merkitsevät, eivätkä he tiedä miltä kannabiskasvi näyttää. Täällä on myös kannabiksen kemiallinen kaava, moni ei tunnista sitä. Nämä kuvat on tehty sabluunoiden avulla, joku on pannut todella aikaa tähän, toteaa hän.
Kuka tai mitä kuvien takana on, sitä hän ei tiedä. Mutta yksi on varmaa:
– Kuvat eivät anna ainakaan negatiivista kuvaa huumeesta. Niissähän sanotaan suoraan että se pitää laillistaa, sanoo Kokkala.

Puistossa skeittailee nuori mies. Hän on samaa mieltä Kokkalan kanssa.
– Ei ole ok että kuvat ovat puistossa, jossa liikkuu paljon lapsia. Niissähän lukee että laillistakaa, sanoo mies, joka ei halua kertoa nimeään.
Kuvat ovat säännöllisesti toistuva ilmiö, kertoo vastaava nuoriso-ohjaaja Kermit Haapalainen Kauniaisten kaupungilta.
– Graffitien maalaaminen on osa skeittikulttuuria. Kaupungilla on tapana poistaa kuvat pari kertaa vuodessa. Mutta kun poistamme yhden kuvan, tulee heti uusi. On selvää, että ne pitää poistaa, mutta se on kallista puuhaa, sanoo Haapalainen.
Käännös:Sirkku Vepsäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *