| YLEINEN - ALLMÄN

Street art otti askeleen eteenpäin

Street art –projekti otti askeleen eteenpäin Vanhustenviikolla Kauniaisissa. Silloin virkkauksesta kiinnostuneet etsiytyivät kansalaisopistoon virkkaamaan isoäidinneliöitä Suomen100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Virkkauksesta on tullut villitys Kauniaisissa ja nyt on jo runsaasti sinisiä ja valkoisia isoäidinneliöitä. Yksi Vanhustenviikon ohjelmista oli juuri virkkaus. Kiinnostuneet saivat tulla kansalaisopistoon virkkaamaan yhdessä, ja tarjolla oli myös kahvia ja pientä purtavaa.
– Virkkaaminen on mukavaa. Virkaan yleensä kun katson tv:tä, sanoo Pirkko Carlander. Hän on ollut ahkera ja isoäidinneliöitten pino kasvaa.

Isoäidinneliö on kooltaan noin 16 kertaa 16 senttimetriä.

– Meillä tulee olemaan riittävästi neliöitä. Koristamme niillä kahdeksan kaupungintalon edessä olevaa puuta ja kaiken pitäisi olla valmista itsenäisyyspäivään mennessä, sanoo Leena Nurmi, joka johtaa työtä.
Monet ovat virkanneet kotona, joku on virkannut kesämökillä ja yhdessä on virkattu kolmessa järjestetyssä tilaisuudessa. Seuraavalla kerralla neliöt ommellaan yhteen sopivan kokoisiksi, puitten rungot peittäviksi pinnoiksi. Joulukuun alussa ne kiinnitetään puitten ympärille.
Lankoja on lahjoittanut mm. kansalaisopisto ja osa on hankkinut lankansa itse. Street art –projekti toteutetaan yhteistyössä kansalaisopiston ja Kauniaisten kaupungin kanssa Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi.
Käännös: Sirkku Vepsäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *