| YLEINEN - ALLMÄN

Street art tog ett steg framåt

Projektet Street art tog ett steg framåt under De gamlas vecka i Grankulla. Då sökte sig virkningsintresserade till medborgarinstitutet för att virka mormorsrutor till Finland 100 jubileet.

Virkning har blivit en fluga i Grankulla och det finns redan gott om mormorsrutor i blått och vitt. Under De gamlas vecka var ett av programmen just virkning. Intresserade fick komma till medborgarinstitutet där man serverade kaffe med dopp och virkade tillsammans.
– Det är trevligt att virka. Jag brukar göra det framför tv:n, säger Pirkko Carlander. Hon har varit flitig och högarna med mormorsrutor växer.

En mormorsruta är ungefär 16 gånger 16 centimeter.

– Vi kommer att ha tillräckligt med rutor. Vi ska klä in åtta träd framför stadshuset och det ska vara färdigt till självständighetsdagen, säger Leena Nurmi som leder arbetet.
Många har virkat hemma, någon har virkat på sommarstugan och virkningen har ägt rum vid tre tillfällen där man träffats. Nästa gång ska man sy ihop lapparna till lämpliga täcken som kan täcka in träd. I början av december ska de virkas fast runt träden.
Garnet har donerats av bland annat medborgarinstitutet och endel har skaffat eget garn. Street art projektet är ett samarbete mellan medborgarinstitutet och Grankulla stad inför Finlands hundraårsjubileum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *