| URHEILU - IDROTT

Dansande flickor vinner mästerskap

Dansgrupper med flickor från Grankulla vann i oktober pokaler i Latino show dance cup i Tammerfors. I våras vann flickorna silver i finländska mästerskapen.

– Flickorna är glada då de vinner, men huvudsaken är inte att vinna, huvudsaken är att göra något tillsammans, sager danslärare Anna-Liisa Bergström från Move Kids Dance School.
Flickorna har vunnit guld, silver och brons i olika tävlingar och tävlandet fortsätter på våren. De yngsta dansarna är 7 år och flickorna i junior gruppen är 12 – 15 år. Till exempel gruppen Pink Diamonds som tog guld i juniorserien, är tvåa på landsnivå då de tog silver förra våren i finländska mästerskapen.
Gruppen Blue Sapphire tog guld i barnserien i oktober

Gruppen Blue Sapphire tog guld i barnserien. Nerifrån Sabina Björkman, Melinda Stolk, Alicia Kelloniemi, Mathilda Schröder och Kiira Kortessalo.

– När man dansar lär man sig sociala färdigheter, man höjer konditionen och förbättrar musikaliteten, säger Bergström. En del flickor har dansat redan i sex år och andra i cirka ett halvt år. Man tränar ett antal gånger per vecka och har möjlighet att delta i olika grupper och genrer.
– Man kan börja med att söka sig till den öppna gruppen och om man vill kan man söka sig vidare till en grupp som tävlar. Då tränar man målmedvetet och tävlar 2 – 4 gånger per år, förklarar Bergström.
Alla är välkomna till den öppna gruppen. På söndagar finns en street grupp för pojkar i åldern 6 – 9 år.
–Föräldrarnas roll är viktig för barn som dansar. Jag brukar säga att förädrar ska stöda, lyssna, transportera och finansiera, säger Bergström
Hon lär barnen att äta hälsosamt så de orkar och att om man sover bra kan man kontrollera sina prestationer bättre och då går också skolarbetet bra.
Anna-Liisa Bergström har själv dansat sedan hon var 8 år och är numera yrkesinstruktör som studerar för att bli danslektor.
Den 8. januari startar nya grupper och den som är intresserad ska då bege sig till Freedom fund arena där grupperna tränar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *