| URHEILU - IDROTT

Tanssivat tytöt voittavat mestaruuksia

Tyttöjen tanssiryhmät Kauniaisista voittivat lokakuussa pokaaleja Latino show -kilpailussa Tampereella. Viime keväänä tytöt voittivat hopeaa Suomen mestaruuskilpailuissa.

– Tytöt ovat iloisia kun he voittavat, mutta voittaminen ei ole pääasia, pääasia on tehdä jotain yhdessä, sanoo Move Kids Dance Schoolin tanssinopettaja Anna-LiIsa Bergström.
Tytöt ovat voittaneet kultaa, hopeaa ja pronssia eri kilpailuissa ja kilpaileminen jatkuu keväällä. Nuorimmat tanssijat ovat 7-vuotiaita ja junioriryhmän tytöt 12-15 -vuotiaita. Esimerkiksi ryhmä Pink Diamonds, joka voitti Tampereella kultaa juniorisarjassa, on koko maan tasolla sijalla kaksi, sillä se voitti hopeaa SM-kilpailuissa viime keväänä.
Ryhmä Blue Sapphire voitti lokakuussa kultaa lasten sarjassa.
– Kun tanssii, oppii sosiaalisia taitoja, kohottaa kuntoa ja parantaa musikaalisuutta, sanoo Bergström. Osa tytöistä on tanssinut jo kuusi vuotta ja toiset noin puoli vuotta. Harjoituksia on muutaman kerran viikossa ja mahdollisuus osallistua eri ryhmiin ja lajeihin.

Blue Sapphire ryhmä sai kultaa lastensarjassa. Alhaalta Sabina Björkman. Melinda Stolk, Alicia Kelloniemi, Mathilda Schröder ja Kiira Kortessalo.

– Aloittaa voi vaikka osallistumalla avoimeen ryhmään ja jos haluaa, voi jatkaa ryhmään, joka kilpailee. Silloin harjoitellaan päämäärätietoisesti ja kilpaillaan 2-4 kertaa vuodessa, selittää Bergström.
Avoimeen ryhmään kaikki ovat tervetulleita. Sunnuntaisin on street-ryhmä 6-9 –vuotiaille pojille.
– Tanssiville lapsille vanhempien rooli on tärkeä. Minulla on tapana sanoa että vanhempien pitää kannustaa, kuunnella, kuljettaa ja kustantaa, sanoo Bergström.
Hän opettaa lapsia syömään terveellisesti niin että he jaksavat, ja että jos nukkuu hyvin, voi hallita suorituksiaan paremmin ja koulukin sujuu hyvin.
Anna-Liisa Bergström on itse tanssinut 8-vuotiaasta lähtien. Hän on nykyään ammattiohjaaja ja opiskelee tullakseen tanssin lehtoriksi.
Uudet ryhmät aloittavat 8. tammikuuta ja kiinnostuneiden kannattaa mennä silloin Freedom Fund arenalle, jossa ryhmät harjoittelevat.
Käännös: Sirkku Vepsäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *