| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Huvudstadsregionens företagare firade med ståtlig gala

Det var både glädje och allvar då företagare från Grankulla, Esbo och Vanda vid en ståtlig galakväll i Grankulla utsåg årets företagare i de tre städerna.

Bland de cirka 200 gästerna sågs riksdagsmän från olika partier och ledningen från de tre städerna Grankulla, Esbo och Vanda. Utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen gav en ekonomisk översikt i sitt tal.

Fullmäktiges ordförande Tapani Ala-Reinikka, företagarföreningens ordförande Kia Katarina Järvinen, årets företagare Kaisa Livson, stadsstyrelasens ordförande Veronica Rehn-Kivi och stadsdirektör Christoffer Masar.

I programmet ingick också lättare inslag med folkdans som uppfördes av Varttuneet från Esbo och latinodans av dansgruppen Luminous Ladies som nått finländsk mästerskapsnivå. Konferencier var Marcus Granberg.
– Företagargalan är årets höjdpunkt för företagarna, säger ordförande Kia Katarina Järvinen från Grankulla Företagare.
– Ni företagare har lyft Finland, konstaterade utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen.

Hälsningstalet hölls av Grankullas stadsdirektör Christoffer Masar som bland annat berörde sin egen familjs företagarbakgrund.
– Jag värdesätter företagsamhet, ni bygger landet, sade Masar. Kia Katarina Järvinen konstaterade att företagarföreningen i Grankulla fyller 25 år. Inbjudna var föreningens tidigare ordföranden. Grundande medlemmar var Hans Åhman, Ulf Björklund och Gösta Österholm. Sedan har föreningen vuxit.
Latinodansgruppen Luminous Ladies underhöll publiken.

Kai Mykkänen gav en historisk tillbakablick.
– För hundra år sedan var Finland fattigt. Skulle någon då ha frågat om Finland kommer att lyckas hade man fått höra att Finland inte kommer att klara sig. Hundra år senare är vi ett starkt högteknologiskt land. Det är ni företagare som lyft Finland, konstaterade Mykkänen.
Isskulpturen på matbordet var gjord av isskulptör Antti Kuosa från IceMagci Oy.

Han berörde också de senaste årens sjunkande ekonomi och konstaterade att tillväxten nu tagit fart och ligger vid 2,7 procent vilket är bättre än Sverige och Tyskland. Internationellt varnade han för handelskrig som enligt honom beror på nationalistiska rörelser i alla länder.
Årets företagare i Grankulla 2017 blev Kaisa Livson som driver företaget Hali-Harmony living i Grankulla centrum. Årets företagare i Esbo är Reino Lindroos från Veritcom Oy och årets företagare i Vanda är Vantaan Tulkkikeskus med Tiia Keskinen, Killu Lindalu och Kea El Amil.
Festen avslutades med dans till tonerna av Bogey och sångerskan Ira Kaspi. Gästerna sågs flitigt besöka dansgolvet.

Föreningen har under jubileumsåret beviljat Företagarkorset till följande företagare:
Företagarkorset i guld 20 år
KNIHTILÄ, ANNE
LILJESTRÖM, KIRSTI NINA MARJATTA
SAARELA, JAN-ERIK NIKOLAI
SUNDELIN, TERHI TUULIA

Företagarnas diamantkors för 30 års företagsverksamhet
TUOHIOJA, PAULI JOHANNES
TUPAMÄKI, OLAVI

Företagarnas diamantkors för 40 års företagsverksamhet
Svenskspråkigt diplom
WIKSTRÖM, KJELL CLAÉS-WILLIAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *