| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Pääkaupunkiseudun Yrittäjät juhlivat komeassa gaalassa

Kauniaisissa järjestetyssä upeassa gaalaillassa oli sekä iloa että vakavuutta kun Kauniaisten, Espoon ja Vantaan yrittäjät valitsivat kaupunkiensa Vuoden yrittäjät.

Noin 200 vieraan joukossa nähtiin kansanedustajia yli puoluerajojen sekä Kauniaisten, Espoon ja Vantaan kaupunkien johtoa. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen esitti puheessaan talouskatsauksen.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tapani Ala-Reinikka, yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Kia Katarina Järvinen, vuoden yrittäjä Kaisa Livson, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi ja kaupunginjohtaja Christoffer Masar.

Ohjelmassa oli myös kevyempiä osuuksia kuten kansantanssia jota esitti Espoolainen Varttuneet, ja SM-tasoinen latinalaistanssiryhmä Luminous Ladies. Gaalan juontajana toimi Marcus Granberg.
– Yrittäjägaala on yrittäjille vuoden kohokohta, sanoo Kauniaisten Yrittäjien puheenjohtaja Kia Katarina Järvinen.

– Te yrittäjät olette nostaneet Suomen, totesi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen.

Tervetulopuheen piti Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar, joka käsitteli muun muassa oman perheensä yrittäjätaustaa.
– Arvostan yrittäjyyttä, te rakennatte maan, sanoi Masar. Kia Katarina Järvinen totesi omassa puheessaan Kauniaisten yrittäjäyhdistyksen täyttävän 25 vuotta. Gaalassa olivat kutsuvieraina entiset puheenjohtajat. Yhdistyksen perustajajäseniksi mainittiin Hans Åhman, Ulf Bjöklund ja Gösta Österholm.
Latinotanssiryhmä Luminous Ladies viihdytti yleisöä.

Kai Mykkänen loi silmäyksen historiassa taaksepäin.
– Sata vuotta sitten Suomi oli köyhä. Jos joku olisi silloin kysynyt että pärjääkö Suomi, olisi saatu kuulla, että Suomi ei tule selviytymään. Sata vuotta myöhemmin olemme vahva korkean teknologian maa. Te yrittäjät olette nostaneet Suomen, totesi Mykkänen.
Hän käsitteli myös viime vuosien alamaissa ollutta taloutta ja totesi, että kasvu on lähtenyt vauhtiin ja on nyt 2,7 %, mikä on enemmän kuin Ruotsissa ja Saksassa. Kansainvälisellä tasolla hän varoitti kauppasodasta, joka hänen mukaansa johtuu nationalistisista liikkeistä kaikissa maissa.
Jääveistos ruokapöydässä oli jääveistäjä Antti Kuosan tekemä IceMagic Oy.stä.

Kauniaisten Vuoden yrittäjäksi 2017 valittiin Kaisa Livson, joka pyörittää HALI – Harmony Living -yritystä Kauniaisten keskustassa ja samannimistä verkkokauppaa. Vuoden yrittäjä Espoossa on Reino Lindroos Verticom Oy:stä ja Vuoden yrittäjiä Vantaalla Tiia Keskinen, Killu Lindalu ja Kea El Amil Vantaan Tulkkikeskuksesta. Juhlan lopuksi tanssittiin Bogeyn ja laulajatar Ira Kaspin tahdissa. Vieraiden nähtiin käyvän tanssilattialla ahkerasti.
Käännös:Sirkku Vepsäläinen

Yhdistys on juhlavuonna myöntänyt Yrittäjäristin seuraaville yrittäjille:
Yrittäjäristi kultaisena, 20 v
KNIHTILÄ, ANNE
LILJESTRÖM, KIRSTI NINA MARJATTA
SAARELA, JAN-ERIK NIKOLAI
SUNDELIN, TERHI TUULIA

Yrittäjäristin timanttiristi 30 vuoden yrittäjätoiminnasta
TUOHIOJA, PAULI JOHANNES
TUPAMÄKI, OLAVI

Yrittäjäristin timanttiristi 40 vuoden yrittäjätoiminnasta
Ruotsinkielinen kunniakirja
WIKSTRÖM, KJELL CLAÉS-WILLIAM

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *