| KOULUT - SKOLAN

Kasavuoren​ ​nuoret​ ​tutustuivat​ ​työelämään

Kasavuoren 9-luokkalaiset tutustuivat työelämään viikolla 41. Nuoria auttoivat siinä koulut, päiväkodit, kirjastot ja yritykset. Kaunis Grani kävi muutamissa konkariyrityksissä, jotka ovat jo useita vuosia ottaneet nuoria työharjoitteluun.

Viivi​ ​Koivumäki​ tutustui työelämään Ihana​ ​Kukkanen​ ​-kukkakaupassa. Viivi oli hankkinut harjoittelupaikan itse soittamalla kauppaan ja käymällä haastattelussa. Viivi on viihtynyt lämminhenkisessä kukkakaupassa loistavasti.
– Tehtäviini on kuulunut kukkien hoitaminen, hinnoittelu sekä paikkojen järjestely, kertoo Viivi. Viivin mielestä työssä tarvitaan erityisesti sinnikkyyttä ja vuorovaikutustaitoja. Kannattaa olla rohkea kun hakee itselleen mieluista työpaikkaa, kannustaa Viivi muitakin.

Kaverukset Anthonio (vas.) ja Onni sekä ravintolan työntekijä Saara Lehto (kesk.) viihtyisässä Moms-ravintolassa.

Kaverukset Anthonio​ ​Iloniemi​ ​ja​ ​Onni​ ​Korhonen​ tutustuivat työelämään Moms-ravintolassa​ ​Kauniaisten keskustassa. Anthonio oli ollut samassa paikassa harjoittelussa jo vuotta aikaisemmin, ja suositteli paikkaa nyt myös kaverilleen Onnille. Pojat olivat päässeet muun muassa tutustumaan tiskaamisen saloihin. Pojilla vaikutti olevan mukavaa harjoittelupaikassaan.
– Työharjoittelussa tarvitaan erityisesti kärsivällisyyttä, kertoo Onni.
– Sekä tietysti voimaa roskapussien viemiseen, jatkaa Anthonio iloisesti.
Kuvassa Julia (oik.) ohjaajien Kirsin ja Susan kanssa.

Julia​ ​Särkkä​ oli harjoittelussa​ ​Freedom Fund Areenalla, Grani​ ​Tenniksen​ palveluksessa. Julia harrastaa tennistä, ja oli jo aikaisemmin ollut Grani Tenniksen kesäleireillä ohjaamassa. Hän sopi harjoittelupaikastaan ohjaajien kanssa paikan päällä. Harjoittelun aikana Julia on käynyt hakemassa lapsia hallille iltapäiväkerhon toimintaan ja opettanut heille tennistä.
– Hauskinta työssä on ollut lasten opettaminen, kertoo Julia. Suosittelen Grani Tennistä harjoittelu- tai työpaikaksi, mikäli laji ja lasten kanssa työskentely kiinnostaa, sanoo Julia määrätietoisesti.
Wilhelm Tiihonen

Itse olin työharjoittelussa KaunisGrani-lehdessä​, ja pääsin tutustumaan viikon ajan toimittajan työhön. Siinä tarvitaan mielestäni rohkeutta, oma-aloitteisuutta ja kirjoitustaitoja. Hauskinta työssä oli se, kun sai tavata erilaisia ihmisiä ja kuulla erilaisia näkökulmia. Aamu-uniselle joustavat työajat sopivat oikein hyvin. Haluan kiittää KaunisGrani-lehteä tästä hienosta mahdollisuudesta, sekä kaikkia haastatteluun osallistuneita harjoittelijoita. Tämä oli hauskaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *