| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kauppakeskuksen Galleriasta tulee viihtyisä ja ilmava

Galleriakäytävää rajaava nykyinen ulkoseinä puretaan ja korvataan siirtolasiseinällä. Se päästää sisään valoa, antaa ilmavuutta, yksinkertaistaa asiakkaiden kulkua ja luo miellyttävän sisätilan. Vanhan osan julkisivua parannetaan.

– Suurin muutos on uusi laajennusosa, jota nyt rakennetaan ja galleriakäytävä, joka yhdistää vanhan ja uuden osan, sanoo tj. Jukka Lehtola kiinteistön omistavasta VVT Property Fund I Ky:n kiinteistöomaisuuttaa hallinnoivasta VTT Kiinteistösijoitus Oy:stä.
Muutoksen avulla helpottuu pääsy vanhan osan maantason myymälöihin, jotka sijaitsevat gallerian vieressä. Täällä voi oleskella ja juoda kahvia.
Uuteen osaan tulee K-kauppa, joka 1800 neliömetreineen ja on liiketiloista suurin, sekä ravintola että kaksi muuta myymälää.

Kauppakeskuksen rakentaminen jatkuu.

Se mistä kaupunkilaiset sosiaalisessa mediassa keskustelevat, on vanhan osan julkisivu. Se on heidän mielestään ränsistynyt.
Saako se kasvojenkohotuksen?
– Meillä on juuri meneillään rakennuslupahakemus, joka koskee vanhan osan julkisivun päivittämistä. Asiasta käydään keskusteluja ja muutoslupahakemus on vireillä, sanoo Lehtola.
Hän toivoo nopeaa ratkaisua, jotta vanhan osan julkisivun kunnostaminen saataisiin käyntiin.
– Ajatuksenamme ei ole muuttaa koko julkisivua, vaan lähinnä sen kuluneet, kuten puiset osat. Ne korvataan paremmin sään rasitusta kestävillämateriaaleilla, huoltomaalataan ja ikkunaluukut kunnostetaan tai poistetaan.
Rullaportaita ei kauppakeskukseen rakenneta, mutta kattopysäköintialueen ja katutason välille tulee kolme hissiä.
– Toivomme että kaupunkilaiset saavat mitä ovat toivoneet. Kun laajennusosa- ja galleriakäytävä on rakennettu sekä julkisivu kunnostettu, toivomme ettei remontteja tarvita vähään aikaan tehdä.
Tämän jälkeen voimme keskittyä kauppakeskuksen normaaliin toimintaan ja nauttia lopputuloksesta, toteaa Lehtola.

Turvatoimenpiteitä
Vanhan osan kuntokartoitus on tehty ja korjausta kaipaavat rakennusosat on käyty läpi. Muun muassa ramppi pysäköintialueelle uudistetaan toimenpiteillä, jotka liittyvät turvallisuuteen. Asiakaskäyntejä tulee helpottamaan pysäköintipaikkojen opastusjärjestelmä.
– Rampin valaistusta tehostaan, päällysteitä parannetaan ja ajokaistat merkitään niin, että ajaminen helpottuu. Rampin mitat täyttävät viranomaisten vaatimukset. Sitä ei muiden rakenteiden takia voi leventää. Mutta kun oman kaistan näkee helpommin, ajaminenkin on helpompaa, sanoo Lehtola.
Asiakkaiden pysäköintipaikat lisääntyvät. Vanhan osan katolla on 56 paikkaa ja uudella osalla 68 paikkaa.
– Se on paljon, myös kadulla rakennuksen edessäkin on autopaikkoja. Kun vertaa vastaaviin kauppakeskuksiin, täällä on todella paljon asiakaspaikkoja, arvioi Lehtola.
Läheisyyteen rakennetaan maanalaisia pysäköintipaikkoja, mutta ne on tarkoitettu asukaspysäköintiin ja ne kuuluvat kortteliin rakennettaville tai jo valmiille asunnoille.
Koko kauppakeskusprojektin arvo tulee olemaan kymmeniä miljoonia. Urakkasopimuksen mukainen hankkeen valmistuminen on viimeistään 30.4.2018.
Käänös: Sirkku Vepsäläinen

One thought on “Kauppakeskuksen Galleriasta tulee viihtyisä ja ilmava

  1. KAUPPAKESKUS GRANIN JULKISIVUREMONTISTA
    KaunisGrani antaa turhia toiveita kauppakeskuksen julkisivuremontista. Oikeasti, rakennustelineet poistuvat, mutta vihreä slummipelti pysyy paikallaan; katso http://www.prograni.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *