| KULTTUURI -

Kiinalaisia juhlallisuuksia Kauniaisissa

Kauniaisissa järjestettiin 10. lokakuuta konsertti sen kunniaksi, että Hongkong palautui Kiinan hallintaan 20 vuotta sitten ja Suomi täyttää 100 vuotta.

Tilaisuuteen osallistuivat suurlähettiläs Chen Li Kiinan Suomen suurlähetystöstä, Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar, suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi, ylijohtaja Riitta Kaivosoja opetusministeriöstä, Sibelius-Seuran puheenjohtaja Lauri Ratia, Kauniaisten kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Anders Lindholm-Ahlefelt ja kulttuurituottaja Richard Silin sekä Kauniaisten musiikkiopiston rehtori Satu Roberg.
Konsertissa oli yli 200 vierasta. Tilaisuudessa kuultiin mm. kiinalaista ja suomalaista musiikkia ja sitä esittivät Hong Kong String Orchestra, viulisti Yao Jue, Jan Söderblom, joka on mm. Kauniaisten musiikkijuhlien johtaja, viulisti Yin Liwei ja nuori pianisti Jamin Hu.
Tervehdyspuheessa todettiin, että vuoden 2017 aikana suomalaisten ja kiinalaisten muusikoiden välillä on ollut hyvää yhteistyötä. Yhteistyö jatkuu Shanghaissa ja ympäröivissä kaupungeissa Shaghai International Arts Festivalin aikana.
Juhlakonsertissa esitettiin Tsaikovskin, Sibeliuksen ja Mendelssohnin arvostettuja teoksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *