| - KULTUREN

Kinesiska festligheter i Grankulla

För att fira att Hong Kong anslöt sig till fosterlandet för 20 år sedan och Finlands 100 årsjubileum hölls en konsert i Grankulla den 10 oktober.

Ambassadör Chen Li från kinesiska ambassaden i Finalnd, stadsdirektör Christoffer Masar från Grankulla, ambassadör Pekka Huhtaniemi, direktör Riitta Kaivosoja från undervisningsministeriet, ordförande Lauri Ratia från Sibelius samfundet, kultur- och fritidschef Anders Lindholm-Ahlefelt, kulturproducent Richard Silin från Grankulla stad samt rektor Satu Roberg från Grankulla musikinstitut var närvarande vid evenemanget.
Konserten hade mer än 200 gäster. Man kunde lyssna till kinesisk och finländsk musik med artister från Hong Kong String Orchestra, violinisten Yao Jue, Jan Söderblom som bland annat är konstnärlig ledare för Grankulla musikfest, den kinesiska violinisten Yin Liwei och den unge pianisten Jamin Hu.
I hälsningstalen konstaterade man att det varit ett gott samarbetet mellan finländska och kinesiska musiker under 2017. Samarbetet fortsätter i Shanghai och omkringliggande städer under festivalen Shanghai International Arts Festival.
Under galakonserten framfördes uppskattade verk av Tjajkovskij, Sibelius och Mendelssohn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *