| KOULUT - SKOLAN

Pääjohtaja Liikasen vinkki nuorille: ”Hakeudu vaikeisiin paikkoihin”

”Hakeudu vaikeisiin paikkoihin” oli Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ohje nuorille, kun Kauniaisten lukion opiskelijat haastattelivat Liikasta Suomen menestystarinasta ja tulevaisuudesta Studia Granialia -tapahtumassa 2.11.

Pääjohtaja on itse pyrkinyt uransa aikana hakeutumaan vaikeisiin paikkoihin. Jo 19-vuotiaana hän johti kehitysyhteistyöprojektia Mosambikissa.

Liikasen pitkä poliittinen ura kylmän sodan aikaisesta kansanedustajasta ja ministeristä merkittäväksi eurooppalaiseksi vaikuttajaksi antoi hänen näkemyksilleen poikkeuksellista syvyyttä. Suomen menestystarinan takana on Liikasen mukaan vahva panostus koulutukseen ja tuottavuuteen. Liikanen korosti myös Euroopan unionin merkitystä Suomelle. Tulevaisuuden huolista pääjohtaja nosti esille väestön ikääntymiseen ja tuottavuuden hiipumisen. Hyvä yleissivistävä koulutus ja tiedonhalu yhdistyneenä kykyyn ja haluun uudistua ovat pääjohtajan mukaan menestyksemme valttikortteja jatkossakin “Mieti aina hyvä kysymys”, on ollut Liikaselle tärkeä elämänohje. “Kysymykset kertovat, että sinulla on avoin mieli ja arvostat muita.”

Suomen viralliseen 100-vuotisohjelmaan kuuluvan Studia Granialia -tapahtuman järjesti Kauniaisten lukion oma osuuskuntamuotoinen yritys GraniWorks. GraniWorks taas on osa Lukiolaisen bisneskoulua, joka on Kauniaisten lukion talouden ja yrittäjyyden opintokokonaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *