| KULTTUURI -

Kirjoituskilpailun toisen sijan vei oppilas Kauniaisista

Espoon Sotaveteraanit ry ja Espoon seudun kulttuurisäätiö järjestivät Suomi 100-kirjoituskilpailun yhteistyössä Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen lukioiden kanssa syksyllä 2017. Kilpailuun osallistui yli 60 kirjoittajaa erittäin korkeatasoisin kirjotuksin.

Kilpailutoimikunnan puheenjohtajana toimi Hannu Viitanen (Espoon sotaveteraanit ry:n varapuheenjohtaja ja Espoon seudun kulttuurisäätiön asiamies), Helena Luukkonen (Espoon Sotaveteraanit ry:n hallituksen jäsen), toimittaja Olli Ihamäki ja viisi äidinkielenopettajaa viidestä eri suomen- ja ruotsinkielisestä lukiosta. Kilpailun suojelijana toimi Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
Mitalisit palkittiin kunniakirjoin ja stipendein Espoon kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlan kahvitilaisuudessa Metro-areenalla 6.12.2017. Palkintojenjakajina toimivat Hannu Viitanen, Helena Luukkonen, Olli Ihamäki ja Jukka Mäkelä. Sijoitukset olivat

1. Iiris Neuvonen (nimimerkki Kipinä, Etelä-Tapiolan lukio)
2. Linnéa Lang (nimimerkki Cecilia Langenskiöld, Gymnasiet Grankulla Samskola)
3. Helmi Wiikeri (nimimerkki Helmi, Kaitaan lukio)

Kuvateksti: Suomi-100 kirjoituskilpailun palkintoja jakamassa Espoon Metro-areenan juhlassa (vas) kilpailun suojelija, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, mitalistit Iiris Neuvonen, Linnéa Lang, Helmi Wiikeri, kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Hannu Viitanen, kilpailuidean aloitteentekijä, Helena Luukkonen ja kilpailutoimikunnan jäsen, toimittaja Olli Ihamäki.