| - KULTUREN

Grankullaelev på andra plats i skrivtävling

Esbo krigsveteraner rf och Esbonejdens kulturstiftelse arrangerade hösten 2017 en Finland 100 skrivtävling i samarbete med gymnasierna i Esbo, Grankulla och Kyrkslätt. Tävlingen hade mer än 60 skribenter med mycket högklassiga texter.

Som ordförande för tävlingsnämnden fungerade Hannu Viitanen (viceordförande för Esbo krigsveteraner rf och ombud för Esbonejdens kulturstiftelse), Helena Luukkonen (styrelsemedlem i Esbo krigsveteraner rf), redaktör Olli Ihamäki och fem modersmålslärare från fem olika finsk- och svenskspråkiga gymnasier. Tävlingens beskyddare var Jukka Mäkelä, stadsdirektör i Esbo.
Vinnarna belönades med diplom och stipendier vid en fest i Metro-arenen 6.12.2017. Priserna delades ut av Hannu Viitanen, Helena Luukkonen, Olli Ihamäki och Jukka Mäkelä.

Placeringarna var:
1. Iiris Neuvonen ( med namnet Kipinä, Etelä Tapiolan lukio)
2.Linnéa Lang ( med namnet Cecilia Langenskiöld, Gymnasiet Grankulla Samskola)
3. Helmi Wiikeri (med namnet Helmi, Kaitaan lukio)

Bildtext: Priserna i skrivtävlingen Finland 100 delades ut vid en fest i Metro-arenan (frv) tävlingens beskyddare stadsdirektör Jukka Mäkelä, pristagare Iiris Neuvonen, Linnéa Lang, Helmi Wiikeri, tävlingsnämndens ordförande Hannu Viitanen, tävlingens initiativtagare Helena Luukkonen och redaktör Olli Ihamäki.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *