| YLEINEN - ALLMÄN

Maria Jeskasen Dao – tie hyvinvoinnin lähteelle

Kauniaisten keskustassa sijaitsevassa Balancing Therapy -hoitolassa asiakkaita hoidetaan kiinalaisen lääketieteen menetelmin. Kiinalaisessa filosofiassa ja lääketieteessä Dao tarkoittaa tietä. Hoitolan omistajan Maria Jeskasen oma tie työuralla on kulkenut ulkoisesta kauneudesta kohti sisäistä hyvinvointia.

Vieno sitrushedelmien tuoksu hiipii vastaan, kun Maria Jeskanen avaa valoisan hoitolansa oven. Aromaterapeuttinen ilmankostutin puhaltaa ilmaan vesihöyryä, jossa tuoksuvat eteeriset öljyt. “Sitruunan ja appelsiinin tuoksut vahvistavat iloa”, hän selittää hymyillen.

Jeskanen halusi jo pienestä pitäen tehdä asioita omalla tavallaan. Ruotsinkielinen pohjalaisen maatilan tyttö kouluttautui kosmetologiksi. Työura löytyi Helsingistä kosmetiikka-alan maahantuontiyrityksestä, jossa hän vastasi tuotteiden kouluttamisesta ja teki myös hoitolatyötä. Asiakaspiiriin kuului paljon muodin ja kauneuden alan julkisuuden henkilöitä. Lehtijutut ja -kuvaukset olivat arkipäivää. Työ oli kansainvälistä ja sisälsi matkustelua. Jeskanen oli jo lähdössä tuotekouluttajaksi Malesiaan, kun hänen suunnitelmiinsa tuli viime hetkellä muutos.

”Tapasin ystävänpäivänä mieheni ja jäinkin Suomeen”, Jeskanen kertoo iloisesti.

Tuosta kohtaamisesta tulee nyt helmikuussa kuluneeksi 25 vuotta. Perheeseen syntyi nopeaan tahtiin kaksi lasta, ja Jeskanen jäi aluksi kotiin heitä hoitamaan. Kokonaisvaltainen, syvempi hyvinvointi alkoi vähitellen kiinnostaa häntä. Jeskanen kouluttautui töiden ohessa muun muassa Qigong-ohjaajaksi ja kiinalaisen lääketieteen terapeutiksi sekä akupunktiohoitajaksi. Koulutukset kaukana kotoa olivat rankkoja, eivätkä olisi olleet mahdollisia ilman aviomiehen vankkaa tukea. Opiskeluinto vei Jeskasta eteenpäin.

”Halusin päästä kiinni perimmäisiin syihin – siihen, mistä hyvinvointi syntyy”, hän kertoo. ”Kiinalainen lääketiede näkee ihmisen kokonaisuutena ja antaa työvälineet siihen, miten hyvinvointiin voidaan vaikuttaa”, hän jatkaa.

Tulot Maria Jeskasen myymistä koruista menevät hyväntekeväisyyteen.

Jeskanen perusti Balancing Therapy -hoitolansa vuonna 2013. Hoitolan asiakkaat hakevat apua monenlaisiin oireisiin, esimerkiksi unettomuuteen ja kiputiloihin. Hoitomenetelmiin kuuluu akupunktion lisäksi muun muassa kuivakuppaus ja moksaus.

”Paraneminen lähtee käyntiin ihmisessä itsessään, kun hoito on antanut siihen sysäyksen”, Jeskanen toteaa. ”Avaan vain oven toipumiselle”, hän lisää lämpimästi hymyillen.

Hoitojen lisäksi Jeskanen luennoi, pitää kursseja ja toimii aktiivisesti kiinalaisen lääketieteen aseman edistämiseksi Suomessa ja kansainvälisesti. Asioihin vaikuttaminen on hänelle tärkeää. Hoitolatyö asiakkaiden kanssa puolestaan on hyvin palkitsevaa – palautteen saa aina välittömästi. Jeskanen kokee oman taipaleensa johtaneen hänet toteuttamaan elämäntehtäväänsä.

Daon seuraaminen edellyttää avoimuutta ja rohkeutta sekä luottamusta siihen, että niin on tarkoitettu”, Jeskanen sanoo. ”En tekisi mitään toisin”, hän toteaa lopuksi levollisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *