| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Oslosta Espoon kautta Graniin

Kuudentoista Oslossa ja kahden Espoon Leppävaarassa viettämänsä vuoden jälkeen Dahham Gardi on nyt päätynyt Kauniaisiin. Vuodenvaihteessa hän avasi uuden Grani Parturinsa Tunnelitielle.

Dahham Gardi puhuu ruotsia ja kieli olikin syy siihen, että hän hakeutui Kauniaisiin.

– Monet puhuvat täällä ruotsia ja monet ymmärtävät sitä, joten ajattelin että tämä on hyvä paikka avata salonki. Leppävaarassa oli vaikeampaa ruotsin kanssa, sanoo Gardi, joka puhuu myös englantia.

Dahham Gardin sukulainen Karvan Gardi saa tässä uuden kampauksen. Saksia pitelee Dariya Najat, joka on yksi salongin työntekijöistä.

Gardi on alun perin Kurdistanista. Hän muutti 16-vuotiaana perheensä kanssa Osloon, jossa hän työskenteli pitkään parturialalla ennen muuttoaan tänne. Suomi tuli hänelle tutuksi kiitos täällä asuvien ystävien. Nyt on koko perhe, johon kuuluu vaimo, alun perin Irakista, sekä 6- ja 7-vuotiaat pojat, muuttanut Suomeen. Lapset käyvät suomenkielistä koulua ja esikoulua Espoossa. Perheessä puhutaan ruotsia, norjaa, suomea, kurdin kieltä ja arabiaa.

– Olemme todella monikielinen perhe, nauraa Gardi.

Lapset viihtyvät Suomessa niin hyvin, etteivät he enää halua lähteä tervehtimään sukua Oslossa. Perhe muuttaa pian Kauniaisiin ja silloin lapset aloittavat ruotsinkielisen koulun. Gardin mielestä on tärkeää, että lapset oppivat niin monta kieltä kuin mahdollista.

Apua asiakkaalta

Vasta avattu salonki on oikeastaan kauniaislaisen Kaj Lindströmin vanhan luokkatoverin ansiota. Tämä oli Gardin asiakas Leppävaarassa.

– Mainitsin hänelle että kieli tuottaa vaikeuksia koska en osaa suomea, ja hän ehdotti silloin Kauniaisia.

Gardi ei ole katunut. Hänen mukaansa asiakkaat ovat löytäneet salongin ja hän uskoo, että tulevaisuudessa niin tekee yhä useampi. Tavoitteena on pitää hinnat alhaisina.

Apuna salongissa hänellä on kaksi työntekijää. Lindströmistä, joka auttoi alussa kaikessa byrokratiaan liittyvässä, on tullut Gardin hyvä ystävä ja hän hoitaa nyt kirjanpidon. He ovat tunteneet toisensa puolitoista vuotta.

Gardi opiskelee työn ohessa parturilinjalla Practikumissa. Koska hänellä on pitkä kokemus ammatista, opinnoista selviytyy puolessatoista vuodessa. Siksi hän voi myöhemmin keväällä kutsua itseään parturimestariksi.

Käännös: Sirkku Vepsäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *