| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Rotari, sotaveteraani, talousneuvos, agrologi Ole Mangström 100-vuotta

Kauniainen – Grankulla Rotary Clubin perustajajäsen, talousneuvos agrologi Ole Mangström täytti 100-vuotta 4.12.2017 kaksi päivää ennen kuin Suomi täytti 100-vuotta.

Klubimme juhli pirteää Ole Mangströmiä torstaina 7.12.2017 Villa Junghansissa Kauniaisissa järjestetyssä tilaisuudessa. Tilaisuuteen oli kokoontunut klubimme presidentin Juha Arolan johdolla joukko klubilaisia mm klubin kaksi muuta kunniajäsentä, juhlapuhuja rotaryveli Lasse Lax sekä Ole Mangströmin pitkäaikaisia rotaryveljiä. Kauniaisten ruotsinkielisten eläkeläisten kuoro toi Bengt Ohlsin johdolla laulutervehdyksen ja samoin Marianne Svartbäck Kauniaisten ruotsalaisten eläkeläisten tervehdyksen. Klubimme presidentti Juha Arola ojensi rotaryveli Ole Mangströmille rotarystandardin ja tuleva kuvernööri Irmeli Viherluoto-Lindström välitti kuvernöörin Liisa Stjernbergin tervehdyksen.
Rotaryveli Ole Mangström on klubimme perustajajäseniä ja ensimmäinen presidentti (1967-1969) sekä Rotary Internationalin Paul Harris Fellow –tunnustuksen saanut rotari.

Kiitospuheessaan Ole Mangström muisteli kiitollisena puolisoaan Gretaa, jonka kanssa hän ehti vaeltaa 40 vuotta yhteistä taivalta Gerkin tilalla. Hän toi vahvasti esille sodan raakuuden, julmuuden ja sen, miten hän haavoittui vain kaksi viikkoa ennen jatkosodan päättymistä Kajalan kannaksella. ”Toivottavasti tulevat sukupolvet ymmärtävät sodan kauheuden” lukee hänen kypärässään ruotsiksi. Ole Mangströmin toiveeseen on ainakin osittain vastattu, sillä yksi rotarytoiminnan keskeisistä painopisteistä on rauhantyö. Rotarylla on mm. rauhanstipendiaattiohjelma, jonka puitteissa opiskelee vuosittain sata opiskelijaa rauhan edistämistä ja sovittelua kuudessa rauhantutkimuksen keskuksessa, joista lähin sijaitsee Uppsalan yliopistossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *