| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Grankullaborna gillar fastslagsbullar

Många har en klar favorit den här tiden av året: Fastlagsbullen. Både på café Gateau och vid S-markets bageri Fazer går bullarna åt i den takt de bakas.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

– Vi får in cirka 40 bullar per sort varje dag dag och allt säljs. Till fastlagstisdagen beställer vi 200 bullar av båda sorter och allt går åt, säger Gateaus Vera Zakowski.

Till fastlagstisdagen beställer vi 200 bullar av båda sorter och allt går åt, säger Gateaus Vera Zakowski.

I hennes café är syltvarianten populärare. Den säljs slut snabbare. Enligt henne verkar sylt smaka bättre bland yngre kunder.

S-markets Kalle Peltola har inga siffror över hur många bullar som säljs, eftersom det är Fazer som står för bakandet.

– Men mängden är verkligt stor. Och de säljs under en lång period. Bullarna säljs fortfarande ett par veckor efter fastlagstisdagen, sammanlagt under cirka en månad.

Vad säljer bättre, sylt eller mandelmassa?

– Det är ganska fifty-fifty. Båda har sina vänner, säger han.

Och visst gillar även köpmannen själv fastlagsbullar. Och det på ett aningen speciellt sätt. Han sätter mandelmassa in i syltbullen.

– Jag vill ha båda. Min mamma gjorde i tiden sådana och jag har har vant mig vid det, skrattar Kalle Peltola.

Sylt eller mandelmassa? Varför?

Stephanie Serlachius: Mandelmassa. Det är godare!

 

 

 

 

 

 

 

 

Roy Gjertsen: Sylt! Jag tycker om sylt. Jag tycker att det passar bättre i fastlagsbullen.