Kaunialaisilla on selvä suosikkipulla tähän aikaan vuodesta. Laskiaispullia syödään sitä mukaan kun niitä leivotaan ja myydään, kerrotaan sekä kahvila Gateusta, että S-marketin Fazer-leipomosta.
– Meille tulee 40 pullaa kumpaakin laatua per päivä ja kaikki myydään. Laskiaisena tilataan 200 kumpaakin, mantelimassalla ja hillolla, ja yleensä kaikki menee, sanoo Gateaun Vera Zakowski.
![](/wp-content/uploads/vera-zakowski-img_0971-340x227.jpg)
Hänen kahvilassa on hillopulla suositumpi. Ne myydään nopeammin loppuun. Ja yleensä nuorille maistuu hänen mielestään hillo paremmin kuin mantelimassa.
S-marketin Kalle Peltolalla ei ole tarkkoja numeroita koska Fazerin leipomo leipoo kaupan pullat.
– Mutta määrä on todella iso. Ja aikakausi kun niitä myydään on pitkä. Pullia myydään vielä pari viikkoa laskiaisen jälkeenkin. Yhteensä noin kuukauden ajan.
Mantelimassalla vai hillolla. Kumpi myy paremmin?
– Se on aika fifty-fifty. Molemmilla on ystävänsä, hän sanoo.
Ja maistuuhan se kauppiaallekin. Ja hieman erikoisella tavalla. Hän laittaa nimittäin mantelimassaa hillopullan sisälle.
– Minä tykkään, että on molempia. Äiti teki aikoinan sellaisia ja olen tottunut siiheen, Kalle Peltola nauraa.
Hillolla vai mantelimassalla? Miksi?
![](/wp-content/uploads/jenni-sahramaa-img_0980-340x227.jpg)
![](/wp-content/uploads/juha-rahkonen-img_0987-340x227.jpg)