| KAUPUNKI - STADEN

Forskning: De mest nöjda invånarna bor i Grankulla

Grankulla och Birkala är fortfarande de två orter där invånarna är mest nöjda. Det här framgår av en undersökning som EPSI Rating gjort. Grankulla har legat i topp många gånger tidigare.

– Trivseln bygger på flera faktorer än bara upplevelser av kommunala tjänster. Invånarnas förväntningar påverkar också och hur väl dessa förväntningar uppfylls. Studien kartlägger också viljan att rekommendera boendeorten för andra, vilket i sig är en intressant information, eftersom den som svarat då även tänker på andra människor, säger Tarja Ilvonen, EPSI Ratings vd i Finland.

Stadsdirektör Christoffer Masar kommenterar också resultatet i bolagets pressmeddelande. Om man enligt honom vill lyfta fram en sak som förklarar varför Grankullaborna är så nöjda så är det gemenskapen.

– Vi är föreningarnas förlovade stad där alla kan hitta trevliga saker att göra och en hobby i sin egen stad. Andra faktorer är närheten till naturen, en trygg omgivning och goda tjänster i närheten, säger Christoffer Masar.

Omkring var tredje finländare är villig att rekommendera sin hemkommun för andra.

– Flest som rekommenderar finns i Grankulla där upp till 86 procent är villiga att rekommendera sin boendeort. Det här är till och med 16 procentenheter mer än i Birkala, som kom på andra plats även här med 70 procent, sägs det i pressmeddelandet.

Forskningsinstitutet EPSI Rating undersöker årligen hur nöjda finländarna är med sin boningsort. Skalan är från 0 till 100 och 75 är en bra nivå. Grankulla stannade på 84. För studien intervjuades 10 000 finländare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *