| KAUPUNKI - STADEN

Tutkimus: Suomen tyytyväisimmät asukkaat asuvat Kauniaisissa

Kauniainen ja Pirkkala jatkavat edelleen asukastyytyväisyyden kärkikaksikkona, selviää EPSI Ratingin tutkimuksesta. Kauniainen on ennenkin ollut kärjessä.

– Asukastyytyväisyys koostuu useammista tekijöistä kuin vain kokemuksista kunnan palveluista. Myös asukkaiden odotukset vaikuttavat tyytyväisyyteen, ja se miten hyvin nuo odotukset täyttyvät. Tutkimuksessa kartoitetaan myös suositteluhalukkuutta, joka itsessään on mielenkiintoinen tieto, koska se kertoo paitsi tulevaisuuden aikomuksista ja siinä vastaaja ottaa kantaa ajatellen myös muita ihmisiä, toteaa Tarja Ilvonen, EPSI Rating Suomen toimitusjohtaja.

Myös kaupunginjohtaja Christoffer Masar kommentoi tulosta yhtiön tiedotteessa. Mikäli hänen mielestään pitäisi nostaa esiin yksi asia, joka selittää kauniaislaisten asukastyytyväisyyden, niin sen on yhteisöllisyys.

-Me olemme yhdistysten luvattu kaupunki, jossa jokaiselle löytyy mieluisaa tekemistä ja harrastus omassa kaupungissa. Muita tekijöitä ovat luonnonläheisyys, turvallinen asuinympäristö ja se, että hyvät palvelut löytyvät läheltä, Christoffer Masar sanoo.

Noin joka kolmas suomalainen olisi valmis suosittelemaan asuinkuntaansa. Suositteluhalukkuudessa on kuitenkin tutkimuksen mukaan laajaa hajontaa.

– Eniten suosittelijoita löytyy Kauniaisista, jossa jopa 86 prosenttia olisi valmis suosittelemaan asuinkuntaansa. Tämä on jopa 16 prosenttiyksikköä enemmän kuin toiseksi eniten suosittelijoita sisältävässä Pirkkalassa, jossa 70 prosenttia vastanneista olisi valmis suosittelemaan Pirkkalaa, sanotaan tiedotteessa.

 

Tutkimuslaitos EPSI Ratingin tekee vuosittain tutkimuksen suomalaisten tyytyväisyydestä asuinkuntiinsa. Tyytyväisyysindeksi tuotetaan asteikolla 0-100, jossa 75 on hyvä taso. Kauniaisilla luku on 84. Tutkimukseen haastateltiin 10 000 suomalaista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *