| KAUPUNKI - STADEN

Granidagen samlade stadsborna i Thurmansparken – Årets miljöpris till Lafkan

Priset ”Årets miljögärning” i Grankulla delades i år ut för åttonde gången och gick denna gång till Lafkan och dess innehavare Annika och Lena Hedström (i mitten på bilden). Priset delades ut på Granidagen på torsdagen.

– Priset tilldelas detta år ett företag som i fyrtio år har jobbat med miljötänk på lokalnivå och som kombinerat återanvändning med välgörenhet och företagsamhet, heter det i prismotiveringen.

Lafkan har sedan 1984 fungerat i den sk. Gula Villan i Grankulla centrum och via affären har tiotusentals plagg och idrottsutrustningar hittat ett nytt hem en eller t.o.m flera gånger.  

Arne Alligator var den som på torsdagen fick äran att inleda musikprogrammet på årets Granidag och därefter var folkfesten i gång. På scenen uppträdde bl.a. Tika Sevón-Liljegren, segrare i årets X Factor Finland, och många, många lokala grupper med olika program.

Under Granidagen startade även jakten på Årets positivaste Granibo. Arrangör är Espoon Nuorkauppakamari ry (Juniorhandelskammaren i Esbo) i samarbete med Kaunis Grani. Mera information om tävlingen publiceras i nästa tidning. Årets positivaste Granibo väljs på hösten.

Här bilder från Granidagen:

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *