| KAUPUNKI - STADEN

Pääkaupunkiseutu vastustaa maakunta- ja sote-uudistusta

Kaupunginvaltuustojen yhteinen keskustelutilaisuus maakunta- ja sote-uudistuksesta pidettiin Vantaalla 15.5.

 

Valtuustojen käsittelyssä oli yhdessä valmisteltu lausunto jonka mukaan maakunta- ja sote-uudistuksella on paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle, eikä se ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot toteavat yhteisenä lausuntonaan, että eduskunnan käsiteltävänä oleva maakunta- ja sote-uudistus ei riittävästi toteuta sille asetettuja tavoitteita, eikä ehdotuskokonaisuutta tule esitetyssä muodossa hyväksyä.

– Nyt käsillä olevassa lakipaketissa luodaan maahamme kolmas hallintoporras, maakuntahallinnon taso, joka ei ole omiaan parantamaan integraatiota, helpottamaan asiointia, vähentämään byrokratiaa tai säästämään kustannuksia. Maakuntauudistukseen liittyy niin monta ratkaisematonta ongelmaa ja sen nopeaan täytäntöönpanoon myös potilasturvallisuutta vaarantavaa seikkaa, että sitä ei tällaisenaan tule hyväksyä, totesi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi kaupunkien kokouksessa Vantaalla tiistaina.

Kaikki valtuustot hyväksyivät yhteisen lausunnon esitetyssä muodossaan, Espoossa äänin 49 – 24, Vantaalla äänin 48 – 16 ja Helsingissä äänin 79 – 3. Kauniaisten valtuuston päätös asiassa oli yksimielinen.

Lausunto lähetetään nyt edelleen eduskuntaan.

Lue lisää valtuuston päätöksestä ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan puhe tilaisuudessa os. www.kauniainen.fi

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *