| YLEINEN - ALLMÄN

Grankulla har fått ett digitaliseringsprogram

Grankullas färska digitaliseringsprogram för åren 2018–2020 definierar de åtgärder genom vilka de fem tyngdpunktsområdena i stadens nya strategi kan genomföras.

Ett tema i strategin är smart verksamhet, ekonomi och samarbete. Det handlar om lättillgängliga digitala tjänster som beaktar alla åldersgrupper, d.v.s. sådana e-tjäster som programmet tar sikte på.

Nao på dagis. Artificiell intelligens kommer in i hela stadens verksamhet under de kommande åren.

Genomförandet av programmet innebär ett digisprång för Grankulla stad. Avsikten är att förnya verksamhetskulturen inom staden för att bättre svara på informationssamhällets krav, också på nationell och EU-nivå, samt notera kommande trender. Det digitala kunnandet inom organisationerna förbättras, och de nya metoderna för stadens tjänster allt närmare kunden. Ett mål är allt bättre möjliggöra delaktighet i stadens beslut.

Ett gott exempel på digitalisering hittar man i skolvärlden, där undervisningsteknologi redan används. Därtill har bildningen utvecklat en försökskultur, i vilken nya arbetssätt testas i liten skala. Artificiell intelligens kommer in i hela stadens verksamhet under de kommande åren.

Anslagen för att verkställa digitaliseringsprogrammet tas in i de kommande årens budgeter.

 

Läs mera:

Digiprogrammet (tills vidare på finska): https://www.kauniainen.fi/files/14945/Digitalisaatio_ohjelma_2018-2020.pdf

Stadens strategi www.grankulla.fi/strategi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *