| YLEINEN - ALLMÄN

Kauniainen sai digitalisaatio-ohjelman

Kauniaisten tuoreessa digitalisaatio-ohjelmassa vuosille 2018–2020 määritellään keinot, joilla kaupunki voi toteuttaa uuden strategiansa viittä painopistealuetta.

Yhtenä strategian teemana on fiksun toiminnan, talouden ja yhteistyön Kauniainen. Siinä puhutaan helppokäyttöisistä ja kaikki ikäryhmät huomioivista digipalveluista, siis sähköisistä palveluista, joita kohti tuore ohjelmaa tähtää.

Nao-robotti päiväkodissa. Tekoäly ja AI-elementtejä sulautetaan koko kaupungin toimintaan tulevina vuosina.

Ohjelman toteuttaminen mahdollistaa Kauniaisten kaupungin digiloikan lähivuosina. Lähtökohtana on uudistaa kaupungin toimintakulttuuri vastaamaan paremmin tietoyhteiskunnan tarpeita, myös kansallisia ja EU-tason tavoitteita, ja tunnistamaan trendejä. Digitaalinen osaaminen organisaatiossa kehittyy ja tehostuu, ja uudet menetelmät tuovat kaupungin palvelut yhä lähemmäksi asiakasta. Tavoitteena on myös kehittää osallisuutta sähköisin keinoin.

 

Hyvä esimerkki digitalisaatiosta löytyy koulumaailmasta, missä oppimisteknologia on jo käytössä. Lisäksi sivistystoimessa on kehitetty kokeilukulttuuri, jossa testataan uusia työskentelytapoja pienessä mittakaavassa. Tekoäly ja AI-elementtejä sulautetaan koko kaupungin toimintaan tulevina vuosina.

Digitalisaatio-ohjelman edellyttämät määrärahat budjetoidaan tulevien vuosien talousarvioihin.

 

Tutustu

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *