| KAUPUNKI - STADEN

”Hitta passionen – garantin för ett givande liv”

– Vi människor är som lyckligast när vi har en passion. Passionen upptar våra tankar, den höjer vår puls och får oss att fokusera på det som ger oss energi, konstaterade rektor Niklas Wahlström i sitt tal till studenterna vid Gymnasiet Grankulla samskola.

Wahlström tog i sitt tal fasta på dykaren och filmaren Jaques Cousteaus liv.

– Jag tror inte Cousteau var extremt modig när han trotsade otaliga faror. Men han var tillräckligt beslutsam att uppnå sitt mål för att våga övervinna sina rädslor.

Rektorn gav studenterna tre råd. Det första var att hitta passionen, som är garantin för ett givande och meningsfullt liv.

Och det andra:

– Därute väntar er ett okänt outforskat världshav ni ännu inte lärt känna. Men det är ingen som kommer att hämta upp det på stranden åt er. Ni måste ta på er cyklopögat och snorkeln och sätta ner huvudet under vattenytan alldeles själva för att finna den, sade rektorn.

Och det tredje rådet:

– Skapa er en egen framgång i livet. Vad framgång är definierar ni själva. Den behöver inte vara lika storslagen som Cousteaus, det är få förunnat. Men ett projekt ni kan ro iland med, en framtid ni medvetet och enträget jobbar för. Och ni har lika bra möjligheter att lyckas allihopa. För envishet och hårt arbete är viktigare än begåvning och skolframgång. Tag vara på de möjligheter livet ger och gör det bästa också av de svängar som ser ut att vara hinder på er väg mot målet, sade Wahlström.

Han önskade studenterna också människor som ser det bästa i dem.

– Människor som tror det bästa om er. Vänner som strider vid er sida och säger när tron på er själva tryter: det kommer att gå bra och du kommer att fixa det! Idag är det er tur att stiga ombord på Calypso (Cousteaus fartyg) för att ge er ut på er stora upptäcktsfärd i livet. Så på med mössan och kasta loss, därute väntar fantastiska äventyr!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *