| KAUPUNKI - STADEN

Hedersomnämnande för klassfarfar och -farmor

Klassfarfar och -farmorverksamheten vid Mäntymäki skola har belönats med ett hedersomnämnande av Samlingspartiet. Priset delades ut vid partikongressen i Åbo i juni. På bilden under första skoldagen: förstaklassarna Ville Koskinen och Leona Ant-Wuorinen samt Virva Wahlstedt och skolfarmor Irma Aalto.

 

Initiativet till klassfarfar och -farmorverksamheten i Mäntymäki skola togs i tiden av klassläraren Virva Wahlstedt och nu har projektet pågått i 14–15 år.

Idag finns det 20 aktiva farfäder och farmödrar i skolan. Årligen rekryterar skolan fyra nya och på språkbadssidan deltar även svenskspråkiga.

– Jag kan inte med ord beskriva hur strålande det här är. Det här borde finnas i alla kommuner. Det är en givande och mångsidig aktivitet. Jag har aldrig hört något negativt om verksamheten, säger Virva Wahlstedt, som är glad över att ha fått priset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *