| KAUPUNKI - STADEN

Hedersomnämnande för klassfarfar och -farmor

Klassfarfar och -farmorverksamheten vid Mäntymäki skola har belönats med ett hedersomnämnande av Samlingspartiet. Priset delades ut vid partikongressen i Åbo i juni. På bilden under första skoldagen: förstaklassarna Ville Koskinen och Leona Ant-Wuorinen samt Virva Wahlstedt och skolfarmor Irma Aalto.

 

Initiativet till klassfarfar och -farmorverksamheten i Mäntymäki skola togs i tiden av klassläraren Virva Wahlstedt och nu har projektet pågått i 14–15 år.

Idag finns det 20 aktiva farfäder och farmödrar i skolan. Årligen rekryterar skolan fyra nya och på språkbadssidan deltar även svenskspråkiga.

– Jag kan inte med ord beskriva hur strålande det här är. Det här borde finnas i alla kommuner. Det är en givande och mångsidig aktivitet. Jag har aldrig hört något negativt om verksamheten, säger Virva Wahlstedt, som är glad över att ha fått priset.