| URHEILU - IDROTT

Itsepuolustustaitoa ja hyvää kuntoa karatesta

Karate on monipuolinen harrastus kaikenikäisille harrastajille. Karatessa kehittyvät kunto, voima, kehonhallinta, notkeus, koordinaatio, ketteryys ja tasapaino.

Kauniaisissa on jo vuodesta 1989 saakka toiminut karateseura Kauniaisten karate ry.

– Karaten harjoittelu parantaa keskittymiskykyä ja itseluottamusta sekä aikuisilla että varsinkin lapsilla. Kaiken tämän lisäksi saavutat hyvän ja tehokkaan itsepuolustustaidon, kertoo pääopettaja Jarmo Bäckman.

Vuosien saatossa seurassa on harjoitellut satoja kauniaislaisia lapsia, nuoria ja aikuisia. Tällä hetkellä junioreita on mukana lähes neljäkymmentä ja aikuisiakin parikymmentä.

– Seuramme nuorimmat harjoittelijat ovat vasta kahdeksanvuotiaita ja vanhimmat aktiivit kivikovassa kunnossa olevia kuusikymppisiä!

Karatessa on paljon erilaisia tyylisuuntia. Kauniaisten karatessa harjoitetaan Koryu Uchinadi -tyylisuuntaa (KU), joka on karaten perinteitä kunnioittava, mutta harjoittelumetodeiltaan moderni tyylisuunta. Tyylisuunnan Suomen pääopettaja Ante Brännbacka 6. dan Kyoshi vetää säännöllisesti harjoituksia Kauniaisissa. Harjoittelun pääpaino on itsepuolustuksessa, mutta huomattava osa harjoittelusta on myös kilpalajeista tuttua nyrkkeilyä, potkunyrkkeilyä ja vapaaottelun pysty- ja maassakamppailua.

– Harjoittelussamme kiinnitämme erityistä huomiota sen turvallisuuteen. Kilpalajeihin verrattuna kontaktit kamppailussa ovat turvallisia ja hallittuja, kertoo Bäckman.

Karatessa edistymistä mitataan vyöarvoilla. Vaikka karaten vyöarvot eivät olekaan itsetarkoitus, ne tuovat Bäckmanin mukaan varsinkin junioreille mukavaa tavoitteellisuutta harjoitteluun. Junioreilla ja aikuisilla on omat vyöarvonsa ja aikuisena mustan vyön voi saavuttaa aktiivisella harjoittelulla noin kuudessa vuodessa.

Bäckman kutsuu kaikkia karatesta kiinnostuneita mukaan syksyn alkeiskurssille ja sitä kautta iloiseen joukkoon harrastamaan kivaa ja tehokasta lajia.

Karaten harrastaminen aloitetaan käymällä 3 kk kestävä alkeiskurssi. Seuraava alkeiskurssi alkaa syyskuussa. Karate on erittäin edullinen harrastus: alkeiskurssi 160 € ja sen jälkeen kausimaksu vain 110 €. 

Lisätietoja: http://kauniaistenkarate.fi

Huom! Maanantaina 27.8 klo 17-21 järjestetään ilmainen itsepuolustuskurssi naisille ja tytöille. Paikka: Kasavuoren koulukeskuksessa. Alaikäraja 15. Ilmoittautuminen 040 824 5880 (Jarmo), 040 719 1239 (Tiina) tai jarmo.baeckman@gmail.com.                                                                                                                               

Lisää tapahtumasta Grani liikkuu FB sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *