| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Bio Granis Orvokki och Aarne Lohman är årets positivaste par!

Årets positivaste Grankullabo-priset delades ut till företagarparet i köpcentret på onsdagskvällen. Paret tog emot priset av Sanna Raikaa, president för Espoon Nuorkauppakamari, och stadsfullmäktiges ordförande Tapani Ala-Reinikka.

– Vi tar ödmjukt och tacksamma emot denna utnämning som förärats oss, säger Aarne och Orvokki Lohman till Kaunis Grani.

 

– Jag tror att de flesta av oss känner dem och har träffat dem i foajén vid Bio Grani. De är alltid lika vänliga och glada, levnadsglada, flitiga och stiliga. Ni har också, även om det är bråttom, alltid tid att byta några ord om vi så vill, sade Ala-Reinikka i sitt tal under prisutdelningen.

Video från prisutdelningen här:

Läs hela intervjun med segrarna här:

Positivt företagarpar gillar sina kunder

Häpnadsväckande! Så svarar företagarparet Orvokki och Aarne Lohman på Bio Grani med en mun på den klassiska idrottsfrågan om hur det känns efter att tagit hem segern i omröstningen om positivaste Graninbon år 2018.

– Vi tar ödmjukt och tacksamma emot denna utnämning som förärats oss. För oss har det alltid varit extremt viktigt att ha en positiv attityd gentemot våra kunder, säger Aarne Lohman.

Enligt dem har det varit lätt, eftersom kunderna själva också alltid varit positiva och samarbetet har fungerat fint ända från starten.

– Våra kunder är alltid mycket vänliga och kvalitetsmedvetna. De följer noga med filmbranschen och vet vilka filmer som snart har premiär. Kunderna kommer ofta med önskemål och tips, säger Orvokki Lohman.

Och det är just samarbetet med kunderna som paret gillat mest.

– På det viset har vi också själva utvecklats, säger de.

Fortsätter som tidigare

Lohmans har drivit Bio Grani i 33 år. och har inga planer på att sluta. Från fredag till måndag är de på plats och plockar fram chipspåsar och säljer biljetter.

– Det här är en livsstil och terapi för oss, inte ett jobb. Vi kommer att fortsätta enligt samma principer som tidigare och har inga planer på att sluta. Vi säger alltid själva att vi är 50+ när någon frågar hur gamla vi är, säger Orvokki.

Orvokki och Aarne Lohman är
glada över utmärkelsen som tilldelats dem.

Till principerna har bl.a. alltid hört att se till välja filmer som passar båda språkgrupperna i staden. Familjeföreställningar med filmer på både finska och svenska är populära.

I dag sköts alltid digitalt och filmer med dålig bild- och ljudkvalitet är historia.

– Vi skulle verkligen inte byta tillbaka till den gamla tekniken, säger Aarne Lohman.

Digitaliseringen har mottagits positivt. Bion har tusentals besökare varje år, många av dem är stamkunder.

– Folk vill umgås. Det är så roligt att höra bruset här i foajén när folk träffar bekanta då de går på bio, säger Orvokki Lohman.

Härligt är enligt dem också att se att nya generationer av Granibor dyker upp på biografen.

På frågan om vilka favoritfilmerna är skakar de båda på huvudet.

– Vi har sett så många filmer att det är omöjligt att välja någon, säger de med ett skratt.

Priset i tävlingen om årets positivaste Grankullabo delades ut vid en tillställning på onsdagen den 26.9. Positivaste Granibon ordnas i år för första gången. Arrangör är Espoon Nuorkauppakamari ry (Juniorhandelskammaren i Esbo) i samarbete med Kaunis Grani och Grankulla stad.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *