| URHEILU - IDROTT

Grankulla IFK Fotboll rf:s flicklag får sin första egna huvudtränare

Johanna Tiinus är föreningens första anställda huvudtränare med ansvar för utvecklingen av föreningens flicklag.

Johanna Tiinus kommer även att vara ansvarig tränare för laget T09/10 samt för träningen av talangskolans flickor. Till Johannas uppgifter hör också att vara med och utveckla Perhefutiskonceptet samt verksamheten för de allra första årskullarna av nya spelare.

Hon inleder sitt nya uppdrag sista veckan i oktober.

– Jag har bott cirka två år med min familj i Grankulla och det känns nu jättebra att kunna jobba med fotboll i den egna närmiljön. Det känns fint att vara delaktig i det utvecklingsarbete som tar sikte på att allra minsta av de nya spelarna får kvalitativt bra träning, säger hon i ett pressmeddelande från föreningen.

Johanna Tiinus.

Johanna har fungerat som tränare i HJK i fyra år. Innan dess var hon tränare ett år i 1.FC Nürnberg för deras U15 och U17 flicklag. Före det var hon tränare sex år i FC Honka.

Johanna har nyligen tagit UEFA A-tränarlicensen.

– Vi är mycket glada över att en så meriterad tränare som Johanna Tiinus har valt att komma till vår förening. Det har kommit flera och flera flickor med i vår verksamhet under det här året, och nu kan vi ta ännu bättre hand om de här spelarna, säger Jan Sten, föreningens ordförande.

Grankulla IFK Fotboll rf är en tvåspråkig fotbollsförening med verksamhet i främst Grankulla och dess närliggande områden. Föreningen har över 600 spelarlicenser och ungefär 100 spelare är flickor. Antalet är dock kraftigt på stigande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *