| YLEINEN - ALLMÄN

Joogasta tuli elämäntapa ja työ

Kun Jenny oli 13-vuotias tyttö, houkutteli isoäiti häntä kokeilemaan joogaa. Ja sillä tiellä ollaan. Nyt Jenny Söderström-Hietasella on oma jooga- ja pilatesstudio kotinsa yhteydessä Kauniaisissa.

 

 

– Menin mukaan yhteen ryhmään Kauniaisten kansalaisopistossa ja totesin, että se tuntui tosi paljon minun jutultani. Olin tehnyt samanlaisia liikkeitä jo aikaisemmin lapsuudessani, hän sanoo.

Jenny Söderström-Hietanen kärsi syömishäiriöistä koko nuoruutensa ajan ja vielä aikuisiässäkin. Joogasta tuli hänelle tapa hallita tilannetta. Jooga avasi silmät näkemään mistä sairaudessa oli kysymys ja lopullisesti silmät avautuivat kuukauden kestäneellä kurssilla Thaimaassa.

– Vapauduin syömishäiriöistä täysin vasta 30-vuotiaana kun sain ensimmäisen lapseni, sanoo Jenny joka nykyään on kahden lapsen äiti.

Jenny on taustaltaan hieroja ja fysioterapeutti, pilatesohjaaja, jooganopettaja ja koulutettu joogaterapeutti. Hän on työskennellyt alalla noin 13 vuotta. Työskenneltyään fysioterapeuttina ensin yksityisessä fysioterapiayrityksessä vuoden hän päätti perustaa oman.

– Koin että työntekijänä minulla ei koskaan ollut tarpeeksi aikaa asiakkaille.

Oman studionsa, JennyStudion Kauniaisissa, hän aloitti vuoden 2017 alussa. Hän tarjoaa palveluita fysioterapiassa, joogassa ja pilateksessa. Hän jatkaa samalla myös palveluiden myyntiä yrityksille. Studiossaan Kauniaisissa Jenny ottaa vastaan 1–3 henkilöä kerrallaan. Studiossa on myös  pieni myymälä jossa on mm. treeniasuja ja koruja.

– Pidän tästä todellakin. Otan vastaan yksittäisiä asiakkaita, kahden ja kolmen hengen ryhmiä. Asiakkaiden ikä vaihtelee 10 vuodesta 80:een. Minulla on täällä esimerkiksi yksi 80-vuotias kanta-asiakas, sanoo Jenny.

Hänen mukaansa jooga tarkoitettu ihmisen tarpeisiin eikä päinvastoin.

Kun Jenny meni kansalaisopiston joogaryhmään, hän huomasi että kyseessä olivat liikkeet joita hän jo lapsena oli tehnyt. Joogasta tuli heti hänen juttunsa.

Hathajooga on yleisnimitys fyysiselle joogalle, joka koostuu liikkeistä ja asennoista, mutta joogassa ei tarvitse edes olla liikkeitä.

– Joillekin jooga voi olla hengitysharjoituksia tai keskittymisharjoituksia, rentoutumisharjoituksia jne.

Hän huomauttaa, että jooga ottaa huomioon koko ihmisen ja voi auttaa niitä, jotka haluavat muuttaa elämäntapansa. Joogaterapiasta voi Jennyn mukaan olla apua tuki-ja liikuntaelinsairauksien tai masennuksen hoidossa, stressin hallinnassa, painon hallinnassa tai vaikka syömishäiriöissä, minkä hän itse on huomannut.

– Ymmärrän oman kokemukseni kautta mikä merkitys ajatuksella on siinä mitä syöt ja minkä tunteen ruoka sinulle antaa.

Yleensä asiakas varaa ensi yhden kerran, jonka aikana kartoitetaan asiakkaan toive terapian suhteen. Tämän jälkeen jotkut asiakkaat tulevat kolme kertaa, toiset 10 ja osa säännöllisesti viikoittain.

– Jooga sopii kaikille ja joogaa on monta lajia. Monilla voi olla ahdas käsitys joogasta, mutta se ei ehdottomasti ole mikään hörhökategoriaan laitettava asia. Upeaa on huomata se, että tiede nykyään tukee enemmän ja enemmän niitä harjoituksia ja muita työkaluja, joita joogassa käytetään, hän sanoo.

KÄÄNNÖS: SIRKKU VEPSÄLÄINEN

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *