| KAUPUNKI - STADEN

Onko Kauniaisissa puisia kerrostaloja tulevaisuudessa? 4 kysymystä Veronica Rehn-Kivelle.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja, arkkitehti Veronica Rehn-Kivi osallistui 18.9. puurakentamisen symposiumiin, jonka Kauniaisten RKP järjesti. Ovatko puiset kerrostalot vaihtoehto tulevaisuuden Kauniaisissa? Esitimme 4 kysymystä.

Ovatko puiset kerrostalot Kauniaisten ykkösprioriteetti?

Kun kysymyksessä on rakentaminen ja suunnittelu, haluan mielelläni nähdä, että luonnonläheisessä Kauniaisissa rakennetaan yksi tai useampi puinen kerrostalo. Jos haluamme edistää ekologisesti kestävää rakentamista, meidän täytyy toisaalta tehdä asemakaavoja, jotka edellyttävät sitä ja toisaalta asenteiden on muututtava ja rakennuttajilla on oltava uranuurtajan henkeä.

Mitkä ovat puurakentamisen edut verrattuna muihin materiaaleihin?

Puurakennukset ovat ilmastoystävällisiä, lähituotettuja ja terveellisiä. Puuta on helppo käsitellä ja muokata, ja sillä on lämmin pinta. Koska materiaali on kevyttä, se sopii myös erinomaisesti lisäkerroksien rakentamiseen jo olemassa oleviin kerrostaloihin. Puurakennukset kestävät vuosisatoja, mutta vaativat tietysti, kuten kaikki rakennukset, jatkuvaa huoltoa. On myös tärkeä muistaa, että eri materiaaleilla on erilaiset ominaisuudet, ja että niitä pitää käyttää sellaisissa rakennuksen rakenteissa ja paikoissa, joihin ne soveltuvat parhaiten.

Onko puusta rakentaminen kalliimpaa?

Toistaiseksi on varmaan hieman kalliimpaa rakentaa puisia kerrostaloja, koska teollisuus ei ole vielä kunnolla aloittanut puuelementtien sarjatuotantoa. Betonielementtiteollisuudella on vuosikausia ollut vankkumaton asema rakentamisessa.

Missä haluat nähdä seuraavan puisen kerrostalon?

 

Jos ei aikaisemmin, niin viimeistään siinä vaiheessa, kun kaupungintalokorttelin asemakaavaa ruvetaan toteuttamaan. Silloin haluan nähdä yhden tai useamman puisen kerrostalon kohoavan kaupunkiimme. Haluan yleensäkin että teemme asemakaavan, jossa kaupungin strategian mukaan otetaan määräyksissä huomioon ilmasto ja ekologisuus.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *