| KAUPUNKI - STADEN

Sote kiinnosti kauniaislaisia kirjastossa

Kauniaisten kaupunginkirjastossa järjestettiin keskiviikkoiltana 5.9. kaikille avoin keskustelutilaisuus aiheesta Sote selkeästi. Ajankohtainen ja tunteita herättänyt aihe keräsi kirjastoon runsaat 80 kuuntelijaa.

Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar ja sotejohtaja Ulla Tikkanen aloittivat lähes parituntisen tilaisuuden kertomalla sote- ja maakuntauudistuksen taustoista.

Ulla Tikkanen ja Christoffer Masar.

Sote-uudistus on tähän mennessä siirtynyt kaksi kertaa, tämän hetkisen tiedon mukaan uudistus tulisi voimaan 2021 alusta. Masar kertoi, että kukaan ei varmuudella tiedä, mitä eduskunnassa tapahtuu, mutta aikataulu näyttää olevan erittäin kireä. Masar ja moni muu arvioi seuraavankin hallituksen todennäköisesti jatkavan asian kanssa ja pitää todennäköisempänä uudistuksen lykkääntymistä kuin sen toteutumista.

Masar sanoi, että maakuntavaltuusto päättää loppujen lopuksi palveluista Kauniaisissa. Hän pitää kuntalaisten palvelujen säilymistä tärkeänä asiana. Paikalla ollut kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi vastasi puheenvuorollaan yleisökysymykseen, kuinka sote tulee vaikuttamaan Kauniaisten talouteen. Rehn-Kivi sanoi, että jos uudistus menee läpi, Kauniainen kuuluu Uudenmaan maakuntaan, jonka talous on reippaasti miinuksella. Myös hän vastustaa uudistusta ja sanoi palvelujen ulkoistamisessa olevan paljon riskejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *