| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Starka färger i höst

Hösten är här igen. Hur märks det i inredningen? Ulla Kumpulainen, som äger inredningsaffären Country White, svarar på Kaunis Granis frågor.

Ulla Kumpulainen grundade Country White 2007 och hon har verksamhet i Mankans, sedan 2017,och på Domarby gård i Norra Helsingfors.

Vad är trendigt i inredningsvärlden i höst?

Det är trendigt med textilier med naturfibrer. Sammet är också stort framme, både i möbler och inredningstextilier.

Hösten kommer och med den stearinljusen.

Vilka är höstens inredningsfärger?

Färgerna i höst är starka, kryddiga nyanser. Svart används mycket i inredningen, både i möbler och mattor. En svart bakgrund fungerar ypperligt för alla färger, svart lyfter upp färgerna väl. Olika mjukt rosa nyanser fortsätter vara inne. Och naturligtvis är äkta linne fortfarande med.

Finns det någon absolut hitprodukt?

Nu när vädret blir kyligare köper folk stearinljus. Alla slags lyktor och ljusstakar är ett måste på hösten. De är trevliga att skaffa hem, men också att ta med som present när man går på besök. Mattornas tid börjar även nu på hösten när vi börjar bygga ett varmt bo inför vintern.

Vem är mest intresserad av inredning idag, ungdomar, medelålders personer eller pensionärer?

Det är svårt att säga… Det är väl mest personer i åldern 35 och uppåt som följer inredningstrenderna. Männens inredningsintresse har ökat otroligt mycket de senaste åren och det är trevligt att se hur ivriga inredare männen är.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *