| KAUPUNKI - STADEN

Villa Breda nyt juhlallisesti avattu

Kaupungin suurin investointi palvelukeskus Villa Breda on nyt virallisesti avattu. Ilmassa oli suurta iloa kun viralliset avajaiset järjestettiin maanantaina 24.9. Paikalla oli noin 50 kutsuvierasta.

– Tänään on ilon ja ylpeyden päivä. Hartaasti suunniteltu, rakennettu ja odotettu Villa Bredan palvelutalo on vihdoin valmis, totesi kaupunginhallituksen puheenjohta Veronica Rehn-Kivi avauspuheenvuorossaan.

Hän sanoi, että matka avajaisiin on ollut pitkä ja mutkikas.

– En muista ihan tarkalleen, koska ensimmäiset ajatukset Villa Bredan laajentamiseksi ja muuttamiseksi tehostetun palveluasumisen yksiköksi syntyivät, mutta todella monen valtuustokauden tavoitteena tämä on ollut, hän sanoi.

Clara Palmgren ja kaupunginjohtaja Christoffer Masar keskustelevat avajaistilaisuuden jälkeen uudessa Villa Bredassa.

Kaupunginjohtaja Christoffer Masar myönsi puheessaan, että hän oli vähän kriittinen projektiin silloin kun hän tuli mukaan kuvioon vuonna 2016, mm. kaupungin silloisen taloustilanteen ja Soten takia. Nyt hän totesi, että päätös sijoittaaa 18,5 miljoona euroa Villa Bredaan oli oikea päätös.

– Nyt kauniaislaisilla on toimiva rakennus ja kampus riippumatta siitä mitä sotessa tapahtuu, hän sanoi.

Kaupungin sotejohtaja Ulla Tikkanen on ollut mukana keskustelemassa Villa Bredasta melkein kymmen vuotta.

– Nyt on hieno tunne. On saatu vuosien projekti päätökseen, hän sanoo.

Hänen haaveena on nyt, että Bredasta tulee olemaan eri ikäpolvien kohtaamispaikka missä taide on “punaisena lankana”.

Avajaispäivänä taiteesta – musiikista – vastasi Kauniaisten musiikkiopiston Kaumo-kvartetti.

Houkutteli runsaasti kävijöitä

Uudelleen rakennetun palvelukeskus Villa Bredan avausviikko houkutteli runsaasti kävijöitä. Breda avattiin 10.9. Noin 400 henkilöä vieraili viikon aikana avajaiskahvilla ja kiertokävelyillä uudessa keskuksessa. Breda-lounaan ystävät löysivät myös takaisin keskukseen. Päivittäin tarjoiltiin noin 100 lounasannosta.

Kokonaan uudistuneeseen Villa Bredan palvelukeskukseen on keskitetty ikäihmisten neuvonta, päivätoiminta sekä ympärivuorokautinen hoito ja hoiva. Villa Breda palvelee lähialueella asuvia ikäihmisiä ja toimii eri sukupolvien kohtaamispaikkana.

Kuvassa: Iloisia ilmeitä. Villa Bredan viralliset avajaiset järjestettiin maanantaina ja paikalla oli mm. Marianne Ekholm, Villa Bredan palvelukeskuksen esimies, valtuuston puheenjohtaja Tapani Ala-Reinikka, projektipäällikkö Minna Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi ja sotepäällikkö Ulla Tikkanen.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *