| YLEINEN - ALLMÄN

Bensow avasi ovet vastaremontoituun huvilaan

Bensowin säätiöllä oli 3.10. avoimet ovet vastaremontoidussa Villa Solhagassa Gresantie 1:ssä. Talo toimii mm. säätiön uutena päämajana. Hallitusta johtaa nykyisin Johan Hjelt, ja hallituksen valmistelevaa valiokuntaa johtaa Annika Stadius. Toimialojen vastuuhenkilöinä ovat Maj Estlander (lastensuojelu) ja Andrea Sjöström (varhaiskasvatus). Esitimme heille 5 kysymystä. Lue johdon vastaukset täältä.

Miten säätiö näkee tulevaisuuden – mihin haluatte panostaa?

Haluamme kehittyä vakiintuneeksi suomenruotsalaiseksi toimijaksi ennaltaehkäisevässä lastensuojelutoiminnassa. Kun valitsemme toimintaprojekteja, perusteet niille ovat, että ne tehokkaasti saavuttavat erityisen tuen tarpeessa olevat lapset ja mahdollistavat heidän kasvuolojensa turvaamisen. Varhaiskasvatuksen suhteen pyrimme jatkamaan hyvää yhteistyötä Kauniaisten kaupungin kanssa, jotta meidät myös tulevaisuudessa lasketaan varhaiskasvatuksen varteenotettaviin palveluntuottajiin.

Siskokset Agneta Nordling (v), Kauniainen, ja Birgitta Lamb (oik.), nykyisin Oregon, USA, ovat lapsena asuneet Villa Solhagassa. He tulivat tutuustamaan taloon kun Maj Estlanderilla ja Bensowilla oli
avoimet ovet huvilassa.

Säätiö on saanut takaisin yleishyödyllisen asemansa, mikä tarkoittaa, ettei Bensowin tarvitse maksaa veroa arvopaperisalkkunsa tuotosta. Mitä tämä merkitsee teille?

Säätiön varallisuuden tuotto on kokonaisuudessaan käytetty säätiön omaan toimintaan lasten ja nuorten hyväksi. Viime vuosina on myös tuettu ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä huomattavilla summilla, mm. Barnavårdsföreningeniä ja Pelastakaa Lapset yhdistystä. Verotus on tarkoittanut suoraa vähennystä tästä yleishyödyllisestä toiminnasta. Nyt voidaan tuotto kokonaisuudessaan suunnata jälleen säätiön ydintoimintaan.

Onko toiminta keskitetty vain Kauniaisiin ja Barösundiin, jossa leiritoiminta on?

Varhaiskasvatustoiminta on Kauniaisissa, mutta ennaltaehkäisevän lastensuojelutyön osalta haluamme tavoittaa kaikki suomenruotsalaiset.

Millä tavoin kauniaislaiset huomaavat tulevaisuudessa panostuksenne?

Varhaiskasvatustoiminta on jo vakiintunutta ja hyvin tunnettua, ja jatkamme työtä, jotta se pysyisi yhtä korkealaatuisena ja -tasoisena kuin aiemmin. Ehkäisevän lastensuojelun puitteissa aiomme järjestää mm. täydennyskoulutusta ja seminaareja. Toivomme, että ne houkuttelevat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia sekä myös kauniaislaisia. Olemme myös valmiit tukemaan erilaisia paikallisia lasten ja nuorten hyväksi järjestettyjä tapahtumia.

Johan Hjelt.

Villa Solhaga on nyt peruskorjattu. Aiotteko vuokrata huvilaa yhdistyksille ja muille kiinnostuneille?

Mahdollinen vuokraus voi tulla kysymykseen, jos yhdistyksellä tai kiinnostuneella toimijalla on tilaisuus tai tapahtuma, joka voidaan yhdistää meidän sääntöjenmukaiseen toimintaamme. Villa Solhagassa on tiloja säätiön hallinnolle ja kokoontumishuoneita omalle henkilökunnallemme. Meidän uusi toimintamme on kehittymässä, joten meidän täytyy vielä seurata tilannetta ja suunnitella tulevaisuuden vuokraustoimintaa sen puitteissa. Tällä hetkellä Ice Heartsin ruotsinkielinen ryhmä kokoontuu talossa. Aina voi toki kysyä, jos on tarvetta tiloille lapsi- ja nuorisotoimintaa varten. Silloin voimme tutkia, voiko asian ratkaista jollain tapaa.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *