| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Palkittu Lafkan täyttää vuosia

Kun Lafkan Kauniaisissa avasi ovensa 40 vuotta sitten olivat secondhandkaupat harvassa. Tänä päivänä konsepti on myöskin  ympäristöajattelun kannalta ajankohtainen ja kauppa palkittiin aikaisemmin tänä vuonna Vuoden ympäristöteko-palkinnolla. Torstaina (11.10.) Lafkan järjesti 40-vuotisjuhlansa.

– Tuntuu hienolta, että tämä koetaan fiksuna tapana kuluttaa. Tänä päivänä on olemassa nuoria perheitä, jotka ainoastaan käyttävät käytettyjä vaatteita, sanoo Annika Hedström (vasemmalla kuvassa).

Lafkan täyttää 40 vuotta. Moni perhe on ostanut mm. luistimia kaupasta vuosien varrella.

Hän on siskonsa Lena Hedströmin kanssa vetänyt Lafkania vuodesta 2002. Lafkan on toiminut Kauniaisissa vuodesta 1978. Liikkeen perustajat Marja Hedström, Emma Skand ja Gun Löfgren aloittivat toiminnan Skandin perheen varastohuoneessa. Myöhemmin kauppa on muuttanut toiminnan kasvaessa ja toimii vuodesta 1984 Keltaisessa Talossa, kaupungintalon takana.

Aikaisemmin tänä vuonna Lafkanille myönnettiin Vuoden ympäristöteko-palkinto. Palkinto jaettiin Granipäivänä.

– Kauniaisten kaupungin ympäristötoimi haluaa tällä palkinnolla kiittää secondhandkauppa Lafkania ja Hedströmin sisaruksia pitkäjänteisestä työstä kierrätyksen, hyväntekeväisyyden ja yrittäjyyden saralla. Kymmenettuhannet ovat ne vaatekappaleet ja urheiluvälineet, jotka vuosien varrella ovat löytäneet uuden kodin yhden tai jopa useamman kerran. ns. Keltaisessa talossa toimivan Lafkanin kautta, todettiin valintaperusteluissa.

Liikkeen perustajat Marja Hedström (v.) ja Emma Skand.

Annika ja Lena toteavat, että palkinto tuntui todella hienolta. Syntymäpäivää juhlittiin 11. lokakuuta järjestämällä yhteistyössä Toivon Tähti -järjestön kanssa hyväntekeväisyyskeräys.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *