| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Prisbelönta Lafkan fyller år

Då Lafkan i Grankulla slog upp dörrarna för fyrtio år sedan fanns inte många secondhandaffärer. I dag är konceptet helt rätt ur miljösynvinkel och tidigare i år belönades arbetet med “Årets miljögärning”. I torsdags (11.10) firade butiken sina fyrtio år.

– Det känns fint att det här uppfattas som ett vettigt sätt att konsumera. Det finns unga familjer i dag som bara använder begagnat. Tiden är rätt, många tänker så här, säger Annika Hedström (t.v. på bilden).

Lafkan fyller 40. Många familjer har köpt skridskor via butiken under årens lopp.

Hon driver butiken tillsammans med sin syster Lena Hedström sedan 2002. Lafkan har fungerat i Grankulla sedan år 1978. Affärens grundare Marja Hedström, Emma Skand och Gun Löfgren inledde verksamheten i familjen Skands förråd och senare har verksamheten vuxit och flyttat via en källarlokal i Grankulla centrum till sin nuvarande plats i Gula Villan, bakom stadshuset. Här har butiken funnits sedan 1984.

I våras på Granidagen belönades med priset “Årets miljögärning”

– Priset tilldelas detta år ett företag som i fyrtio år har jobbat med miljötänk på lokalnivå och som kombinerat återanvändning med välgörenhet och företagsamhet, hette det i prismotiveringen.

Annika och Lena säger att det kändes jättehedrande att få priset under jubileumsåret.

Butikens grundare Marja Hedström (t.v.) och Emma Skand.

Födelsedagen firades på torsdagen med en välgörenhetsinsamling i samarbete med Hoppets Stjärna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *