| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

VR korjaa: Kauniaisissa juna joutui tekemään hätäjarrutuksen torstaina 25.10.

VR-Yhtymän turvallisuuspäällikkö Pekka Ahola korjaa perjantaina antamiansa tietoja junan hätäjarruksesta Kauniaisissa. Puskaradiossa ilmoitettu hätäjarrutus 25.10.2018 on todellakin tapahtunut, hän sanoo.

– Tämä asia oli raportoitu järjestelmäämme lähes välittömästi aamulla tekemäni tarkastuksen jälkeen, eikä siksi ollut tiedossani haastatteluhetkellä, Ahola sanoo.

Itse tapahtuma on tapahtunut suurin piirtein kuten oli kerrottu, mutta juna ei ollut pysähtynyt, hän lisää.

– Kolme noin 10 – 13-vuotiasta tyttöä oli ottamassa kiskoilla todennäköisesti selfie-kuvaa, jolloin junan kuljettaja oli aloittanut hätäjarrutuksen, mutta todettuaan tyttöjen hyppäävän pois radalta, hän oli keventänyt jarrutusta vain vauhdin hiljentämiseksi. Tämän lisäksi hän oli luonnollisesti painanut vihellintä. Junaa ei oltu pysäytetty asemalle.

VR-Yhtymä haluaa kuitenkin tähdentää edelleen sitä, että junarata ei ole leikkipaikka eikä siellä saa asiattomat liikkua.

– Kuten aiemmin todettua, henki on oikeasti vaarassa. Tämän ohella on uhkana kymmenien tuhansien eurojen korvausvelvollisuus.

Myös keskiviikkona 24.10. juna oli joutunut hiljentämään vauhtiaan ja antamaan lähestyvästä junasta varoittavan äänimerkin, koska joukko teinipoikia oli rata-alueella – ei kiskoilla, mutta aivan vieressä lähellä Keran asemaa.

Minkälaiset terveiset VR haluaa lähettää nuorille ja kaikille muille junaradan vaaroista?

– Tätä asiaa on kampanjoitu viime vuonna yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, muun muassa Trafi, Liikennevirasto, Aseman Lapset ry, Nuorisotyö Raiteilla (NTR) ja VR-Yhtymä Oy. Tämän lisäksi Liikennevirasto on hiljattain julkaissut sivustollaan artikkelin ”7 syytä miksi radalla ei pidä liikkua”. Tältä sivustolla on edelleen kaksi linkkiä videoihin, joissa tätä asiaa käsitellään. VR-Yhtymän terveiset ovat noissa linkeissä, jotka vahvasti suosittelen lukemaan ja katsomaan myös ne videot.

“Selfie voi tappaa…”

https://www.trafi.fi/trafi/ajankohtaista/4789/selfie_raiteilla_voi_tappaa_-_kampanja_muistuttaa_rautateiden_vaaroista

”7 syytä…”

https://www.liikennevirasto.fi/-/7-syyta-miksi-radalla-ei-saa-liikkua#.W9K-pHszapo

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *