| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Elin Qvist Kauniaisista Suomen Lucia-neito

Elin Qvist, 19, Kauniaisista on tämän vuoden Lucia-neito.

 

 

Elin opiskelee Svenska Handelshögskolanissa Helsingissä ja toimii välillä opettajana Granhultsskolanissa.

– Tämä tuntuu aivan uskomattomalta, sanoo Elin Qvist, Suomen Lucia-neito 2018. En ole vielä ehtinyt sulattaa tätä. En koskaan uskonut, että juuri minut valittaisiin, koska tänä vuonna mukana on ollut niin monta ihanaa Lucia-ehdokasta. Kaikki olisivat olleet täydellisiä Lucia-neidoksi. Olen erittäin nöyrä sen edessä, että saan tänä vuonna astua tähän rooliin, hän sanoo Folkhälsanin tiedotteessa.

Elin Qvist arvostaa Lucia-keräystä todella paljon, ja hänen mielestään keräyskohde on valittu hyvin.

– Muiden auttaminen on keskeinen ajatus Lucia-neidon toiminnassa, kertoo Suomen Lucia-neito 2018 Elin Qvist. Jo pikkutyttönä haaveilin pääseväni jonakin päivänä mukaan Lucia-joukkoon. Eikä vain niin, että pääsisin laulamaan uskomattoman kauniita lauluja, levittämään valoa tummiin joulukuisiin päiviin ja osallistumaan Lucia-tehtävästä kumpuavaan yhteisöllisyyteen – vaan haaveilin myös olevani Lucia-neito, joka ojentaa kätensä apua tarvitseville. Niille, joilla ei ole ketään. Niille, jotka kokevat olevansa unohdettuja. Niille, jotka elävät surun ja murheen keskellä. Haluan olla heidän valonsa tänä talvena ja löytää heille lämpöä ja läheisyyttä.

Keräyksen keulakuva

Lucia-neito on Lucia-keräyksen keulakuva, ja hän tekee yhdessä seurueensa ja Lucia-kuoron kanssa joulu-tammikuun aikana lähes 100 vierailukäyntiä sairaaloissa, vanhainkodeissa ja juhlatilaisuuksissa. Lucia-neito on valon ja ilon lähettiläs, mutta hän myös muistuttaa, että voimme auttaa vaikeuksissa olevia kanssaihmisiämme.

Lucia-keräyksen tuotto ohjataan vuosina 2014-2018 apua tarvitsevien lapsiperheiden tukemiseen. Lucia-keräys teki vuonna 2017 uuden ennätyksenä tuottojen ollessa 164 000 euroa. Tämän vuoden keräys kestää 31.1.2019 asti. Voit lukea keräyksestä tarkemmin osoitteessa www.folkhalsan.fi/lucia.

Lapsiperheillä voi olla vaikeaa monista eri syistä johtuen. Esimerkiksi köyhyys, sairaudet tai lähellä olevan tuen puute lisäävät monen perheen osalta uupumisen riskiä. Silloin ei aina jakseta hoitaa omaa vanhemmuuttaan, vaikka tahtoa ja kykyä hyvään vanhemmuuteen olisikin. Osallistu keräykseen osoitteessa www.lucia.fi

Elin Qvist kruunataan Suomen Lucia-neidoksi  Helsingin tuomiokirkossa 13.12. klo. 17.  Kruunauksesta vastaa emeritusprofessori Sixten Korkman.

 

 

– Tämä tuntuu aivan uskomattomalta, sanoo Elin Qvist, Suomen Lucia-neito 2018. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *