| YLEINEN - ALLMÄN

Jenny Langenskiöld är Årets företagare i Grankulla

Jenny Langenskiöld på Soffan Verhoomo-Möbeltapetsering är Årets företagare i Grankulla. Hon tog emot priset på företagargalan för företagarna i Grankulla, Vanda och Esbo som ordnades på lördagen, den 17 november i Vanda.

I prismotiveringen sägs att årets företagare är ett obestridligt proffs i sitt hantverk. Styrelsen för Grankulla Företagare värdesätter Jennys strävan att minimera materialsvinnet.

– Återvinning står högt i kurs på Soffan Verhoomo-Möbeltapetsering, sägs det i prismotiveringen.

Hur känns utnämningen?

– Överväldigande. Jag är tacksam gentemot mina jättetrevliga kunder. Utan dem skulle företaget inte finnas, säger hon.

Årets företagare Jenny Langenskiöld. Kunderna kommer inte bara från Helsingforsregionen utan också från t.ex. västra Nyland.

Jenny har mycket på gång. Normalt är väntetiden 2-3 månader för soffor. Själva jobbet görs på högst en vecka. Mindre arbeten sköts snabbare.

Och ofta handlar det just om en soffa eller några stolar som ska kläs om, men Jenny sköter också mera omfattande uppdrag. I år klädde hon om de 114 stolar som finns i fullmäktigesalen i stadshuset.

– Den första sitsen gjorde jag på en och en halv dag och den andra tog en dag och mot slutet gjorde jag 15-20 sitsar per dag under väldigt långa arbetsdagar, säger hon.

Jenny säljer oftast och helst tyget själv. Då kan hon också garantera kvaliteten. När hon får frågan om vilken typ av möbel hon helst jobbar med får hon ta sig en ordentlig funderare.

– Jag tycker jättemycket om det traditionella hantverket, att knyta resårer osv, men samtidigt är det är givande att klä om stora soffor. Härligt att se att kunden uppskattar jobbet.

Mästarbrevet.

Jenny hade egentligen tänkt satsa på en helt annan karriär. Hon är mikrobiolog till utbildningen, men valde när hon började få barn att sadla om helt. Hon hade gått några kurser i möbeltapetsering och tänkte att varför skulle inte hon klara sig som företagare när andra gör det. Hon har utbildat sig under årens lopp och fick sitt mästarbrev i våras. Företaget grundades 2012.

– Jag har verkligen inte ångrat mig, säger hon.

Jenny Langenskiöld

Familj: Man, 3 barn och hund.

Hobbyn: Gym, yoga, handboll för mammor.

Roligaste möbeln: Jag tapetserade om en Arne Jacobsen-fåtölj (Ägget) en gång. Det var speciellt.

Bästa med Grani: Sammanhållningen, lätt att få kontakt med människor, nära till allt.

Prismotiveringen:

Styrelsen för Grankulla Företagare visar med priset Årets företagare sitt stöd till den företagare som är ett obestridligt proffs i sitt hantverk. Kunderna uppskattar företagaren Jenny Langenskiöld, som är en aktiv medlem i vårt företagarsamfund.

Styrelsen värdesätter Jennys strävan att minimera materialsvinnet. Återvinning står högt i kurs på Soffan Verhoomo-Möbeltapetsering. Tydlig och lättfattlig hemsida, härliga, lockande före- och efterbilder på Instagram samt ett heltäckande servicekoncept är annat som kan uppmärksammas i Jennys kundvänliga affärsidé.

Både Jennys och företagets mångsidighet tilltalar styrelsen. Soffan Verhoomo-Möbeltapetsering erbjuder tjänster både till privatpersoner och företag. Man kan köpa tyg via företaget. Jenny handleder och ger råd om någon vill tapetsera sin möbel själv. Företaget sysslar även med reparationssömnad, textilinredning och textilinredning i offentliga miljöer. En kund slog huvudet på spiken när hen sade: Allt är möjligt!

Jenny erbjuder inte enbart studieplatser för studerande i branschen utan utbildar även sig själv. Det färskaste betyget är ett mästarbrev från Työtehoseura i våras.

Hantverkaren och företagaren Jenny Langenskiöld trollar fram inte bara nytt utan även unikt i sitt företag Soffan Verhoomo-Möbeltapetsering.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *