| YLEINEN - ALLMÄN

Jenny Langenskiöld on vuoden yrittäjä Kauniaisissa

Jenny Langenskiöld Soffan Verhoomo-Möbeltapetseringistä on vuoden yrittäjä Kauniaisissa. Hän sai palkinnon Yrittäjägaalassa Kauniaisten, Vantaan ja Espoon yrittäjille lauantaina 17. marraskuuta Vantaalla.

 

Palkinnon perusteluissa sanotaan, että vuoden yrittäjä on käden taitojen kiistaton ammattilainen. Kauniaisten Yrittäjien hallitus arvostaa Jennyn pyrkimystä minimoida käytettyjen materiaalien hävikki.

– Kierrätys on Soffan Verhoomon verstaalla kunniassa, sanotaan perusteluissa.

Miltä valinta tuntuu?

– Huikealta. Olen kiitollinen todella mukaville asiakkailleni. Ilman heitä yritystä ei olisi, Jenny sanoo.

Vuoden yrittäjä Jenny Langenskiöld. Asiakkaat tulevat Helsingin seudulta ja myös mm. läntiseltä Uudeltamaalta.

Jennyllä on monta rautaa tulessa. Sohvan odotusaika on tavallisesti 2-3 kuukautta. Itse verhoilu kestää korkeintaan viikon. Pienemmät työt sujuvat nopeammin.

Usein verhoilussa on kyse sohvasta tai muutamasta tuolista, mutta Jenny hoitaa myös laajempia tilauksia. Tänä vuonna hän verhoili kaupungintalon valtuustosalin 114 tuolia.

– Ensimmäisen tein puolessatoista päivässä ja toisen päivässä. Lopussa tein 15-20 päivässä tosi pitkien työpäivien aikana, hän kertoo.

Jenny myy useimmiten kankaan itse. Silloin hän voi taata kankaan laadun. Hän joutuu miettimään pitkään, kun häneltä kysytään, mitä huonekalua on mieluisinta työstää.

– Pidän todella paljon perinteisestä käsityöstä, jousien solmimisesta jne., mutta samalla on tietysti antoisaa verhoilla isoja sohvia. On ihanaa nähdä, kun omistaja arvostaa työtäni.

Mestarinkirja.

 

 

Alun perin Jenny suunnitteli ihan erilaista uraa. Hän on koulutukseltaan mikrobiologi, mutta kun hän sai lapsia, hän päätti vaihtaa ammattia. Hän oli käynyt muutaman verhoilukurssin ja ajatteli, että miksei hän voisi pärjätä yrittäjänä kun muutkin pärjäävät. Vuosien mittaan hän on kouluttautunut ja sai mestarikirjan viime keväänä. Yrityksen hän perusti 2012.

– En todellakaan ole katunut, hän sanoo.

 

Jenny Langenskiöld:

Perhe: Aviomies, 3 lasta ja koira

Harrastukset: Kuntosali, jooga, äitien käsipallo

Hauskin huonekalu: Verhoilin kerran Arne Jacobsen-nojatuolin (Egg). Se oli erikoista.

Parasta Kauniaisissa: Yhteishenki, helppoa saada yhteys ihmisiin, kaikki on lähellä.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Tässä perustelut:

Kauniaisten Yrittäjien hallitus osoittaa Vuoden yrittäjä valinnallaan tukensa yrittäjälle, joka on käden taitojen kiistaton ammattilainen. Yrittäjä Jenny Langenskiöld on asiakkaidensa arvostama ja aktiivinen jäsen yrittäjäyhteisössämme.

Hallitus arvostaa Jennyn pyrkimystä minimoida käytettyjen materiaalien hävikki. Kierrätys on Soffan Verhoomon verstaalla kunniassa. Muita korostettavia asioita Jennyn asiakaslähtöisessä liikeideassa ovat selkeä ja helppotajuinen kotisivusto, ihanat koukuttavat ennen ja jälkeen kuvat Instagramissa ja täydellinen palvelukonsepti.

Hallitusta viehättää myös Jennyn ja hänen yrityksensä monipuolisuus. Verhoomo tarjoaa palveluita sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Verhoomon kautta voi ostaa kankaita. Jenny neuvoo ja opastaa, jos joku haluaa itse verhoilla huonekalunsa. Korjausompelua, sisustusverhoilutöitä, julkisten tilojen verhoilua. Eräs ruotsinkielinen Jennyn asiakas osui naulan kantaan sanoessaan: Allt är möjligt!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *