| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Julen lockade folket till köpcentret

Julöppningen lockade många stadsbor och även Esbobor till köpcentret på torsdagen. Juha Korhonen var på plats tillsammans med sina pojkar Alvar (t.v.) och Oliver. De var med för första gången och tyckte att stämningen var trevlig.

– Riktigt trevligt. Pojkarna fick se brandbilen och så åt vi risgrynsgröt, säger Juha Korhonen från Kurängen.

Dagen började i Grankulla redan med julmarknad från klockan tolv och avslutades med fyrverkeri vid halv åttatiden på kvällen. Arrangörer var köpcentret och företagarna tillsammans med staden. Fyrverkeriet sponsorerades av K-Supermarket.

Under dagen fanns många föreningar och skolelever på plats för att sälja sina produkter. Ute fanns bl.a. FBK med sina brandbilar.

Även den finska församlingen var på plats.

– Vi är här för att möta människor, säger kaplan Anna-Kaisa Tuomi.

– Det här är en fin möjlighet att träffa folk, Grankullabor, och säga hej till många ansikten i förbifarten, många som man sällan ser och även nya förstås, säger kyrkoherde Mimosa Mäkinen.

Och på plats fanns naturligtvis också jultomten med ren, en kör från Granhultsskolan, stjärngossar från Hagelstamska skolan och många fler. Macke Granberg höll i trådarna på scenen under kvällens lopp.

Video från fyrkverkeriet

Titta på bilder här:

 

Eeva Peltonen (t.v), Mimosa Mäkinen, Anna-Kaisa Tuomi och Sonja Holkerinoja var med på torsdagen.
Macke Granberg.
Mycket folk i köpcentret under julöppningen.
Iiris, Cecilia, Siiri och Eero kom från Saarnilaakson koulu i Esbo.
Manu Wright, Riitta Heino-Wright, Elina Järnefelt, Anne Heinonen, Nooa Järnefelt och Vertti Heinonen från Mäntymäki skola sålde varm choklad.
Christoffer Lindqvist (t.v), Veronica Rehn-Kivi och Patrik Limnell representerade SFP.
Borde gallerian kallas promenaden, Chrisus gång eller Tapanis tunnel funderade Tapani Ala-Reinikka och riksdagsledamöterna Raija Vahasalo och Kari Tolvanen från Samlingspartiet på. Tapanis tunnel var Tolvanens förslag.
Brandbilar på plats.
Jultomten och hans ren.
Julstämning i staden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *