| URHEILU - IDROTT

Juuso Laamanen är GrIFK innebandys nya verksamhetsledare

Juuso Laamanen, 26, är GrIFK innebandys färska verksamhetsledare. Hur kommer det att märkas att organisationen har en ny person vid rodret?

– Ett ungdomligt och innovativt grepp om verksamheten och i ledningen av idrottsföreningen kommer nu absolut att märkas i Grani. Verksamhetsledarens centrala uppgift är att skapa en miljö där det är så lätt som möjligt att agera för de övriga aktörerna i klubben. Jag tror också starkt på samarbete mellan klubbarna och jag har redan stått i kontakt och inlett samarbete med flera klubbar i Grani.

Vad är nästa års stora projekt?

– Vi kommer att via samarbete av olika slag satsa brett på att höja nivån i verksamheten på tävlings- och motionsnivå, bland killar och tjejer, damer och herrar samt i alla ålderskategorier. Klubben börjar också efter årsskiftet att jobba på en ny klubbstrategi och jag bjuder in alla klubbens intressegrupper att delta i processen.

Hur populärt är innebandy som gren i Grankulla?

– Innebandyn blir hela tiden populärare och vi vill hålla det här intresset levande bland annat genom det här samarbetet som jag redan nämnt flera gånger. Klubben har mer än 550 spelare.Vi ska minnas att utan spelande och motionerande barn, ungdomar, vuxna och äldre finns inga grenar. En av idrottsföreningarnas viktiga uppgifter är att få folk att röra på sig så de hittar ett passande sätt att motionera så vi kan erbjuda mer målinriktad verksamhet inom innebandyn.

Har du något på önskelistan som riktar sig till staden?

– Om man frågar vad jag önskar mig om jag inte behöver bry mig om resurserna, så skulle man inte kunna schakta ut en tredje innebandy- och handbollssal i full storlek i Bollhallen?

Varför lönar det sig att hålla på med innebandy?

– Love the way you play – är en slogan Finlands innebandyförbund använder och som beskriver innebandy på det bästa sättet. I den här grenen hittar alla det sätt att spela på som passar bäst. I Grani har vi dessutom strålande förhållanden, samarbete och utbud för att spela.

 

VEM?

Juuso Laamanen har de fem senaste åren jobbat på Esbo och Helsingfors idrottsverk med att utveckla förhållandena. Hans egen idrottsbakgrund är föga överraskande inom innebandyn där han varit spelare, tränare och domare.

– Jag har sedan årsskiftet hört till styrelsen i Finlands innebandyförbund. Cirkeln sluts nu, för jag gick grundskolan och gymnasiet i Grani och efter cirka sex års studier på Idrottsvetenskapliga fakulteten i Jyväskylä återvänder jag till en bekant miljö!

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *