| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

New York Times rapporterar från Grankulla

– Grankulla och Finland hör nog till de lugnaste platserna jag rapporterat från, säger Patrick Kingsley, internationell korrespondent på New York Times.

Han besökte Grankulla under torsdagen och fredagen och orsaken är denna: Han vill rapportera från det lyckligaste landet i världen, Finland, och Grankulla, staden där invånarna är mest nöjda, enligt undersökningar (FN-rapport och EPSI Rating) han läst.

Han säger att det är klart att det egentligen är omöjligt att säga vilken stad eller vilket land som är lyckligast. Har det att göra t.ex med utbildningen, frågar han sig.

– Vad betyder lycka egentligen? Men, hur som helst. Något gör man rätt här och därför ville jag komma hit för att ta reda på varför folk är nöjdare än på annat håll, säger Patrick Kingsley.

Under dagarna möter han ett tjugotal invånare, tjänstemän och politiker.

Patrick Kingsley, internationell korrespondent på New York Times.

Då Kaunis Grani träffar honom besöker han den öppna familjeverksamheten fungerar som träffpunkt för barnfamiljer.

Det här är hans första besök i landet. Han har jobbat på NYT sedan i januari 2017 och före det hette arbetsgivaren brittiska The Guardian. För dem jobbade han i sju år.

Han har rapporterat från 36 andra länder, men nu alltså första gången från Finland. Kingsley jobbar i hela Europa, nu med utgångspunkten Berlin. London är egentligen hans hemstad.

– För Guardian jobbade jag bl.a som korrespondent i Kairo i Egypten.

I sitt jobb täcker han nu främst Europa. Under senare tid har han skrivit mycket om Ungern på grund av situationen där.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *