| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

New York Timesissa kirjoitetaan Kauniaisista

– Kauniainen ja Suomi kuuluvat varmasti rauhallisimpiin paikkoihin, mistä olen raportoinut, sanoo New York Timesin (NYT) kansainvälinen kirjeenvaihtaja Patrick Kingsley.  

Hän kävi Kauniaisissa torstaina ja perjantaina, koska haluaa raportoida maailman onnellisimmasta maasta Suomesta, ja Kauniaisista, kaupungista, jossa asukkaat ovat tyytyväisimpiä Kingsleyn lukemien tutkimusten (YK-raportti ja EPSI Rating) mukaan.

Kingsleyn mielestä on itse asiassa mahdotonta sanoa, mikä kaupunki tai mikä maa on onnellisin. Vaikuttaako siihen esimerkiksi koulutus? hän kysyy itseltään.

– Mitä onni oikeastaan on? No, oli miten oli, täällä tehdään jotain oikein ja siksi halusin tulla tänne saamaan selville, miksi ihmiset täällä ovat tyytyväisempiä kuin muualla, Patrick Kingsley sanoo.

Hän tapaa parisenkymmentä asukasta, virkamiestä ja poliitikkoa parin päivän aikana.

New York Timesin (NYT) kansainvälinen kirjeenvaihtaja Patrick Kingsley.

Kaunis Grani kohtaa hänet, kun hän vierailee avoimen perhetoiminnan tapaamisessa.

Kingsley vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa. Hän on työskennellyt NYT:ssä tammikuusta 2017. Edellinen työnantaja oli brittiläinen Guardian, jonka leivissä hän oli seitsemän vuotta.

Hän on raportoinut 36 maasta, ja nyt ensimmäistä kertaa Suomesta. Koko Eurooppa on hänen työmaansa, ja Berliini on lähtöpisteenä. Hänen kotikaupunkinsa on oikeasti Lontoo.

– Guardianille tein töitä mm. kirjeenvaihtajana Kairossa Egyptissä.

Nykyisin hän raportoi pääasiassa Euroopasta. Viime aikoina hän on kirjoittanut paljon Unkarista maan tilanteen takia.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *